Hlavní obsah

VIDEO: Fotbaloví reprezentanti nabrali směr Polsko

PRAHA

Letadlo s českými fotbalovými reprezentanty se v pátek po 11. hodině dopoledne odlepilo od ranveje ruzyňského letiště a nabralo směr Polsko, kde v sobotu odehraje výběr trenéra Petra Rady druhý zápas v kvalifikaci o postup na MS 2010. "Musíme si na Poláky dávat velký pozor. Mají brejkové hráče, obzvláště Smolarek bude nebezpečný," řekl krátce před nástupem do letadla záložník Libor Sionko.

Článek

Fotbalisté české reprezentace zatím stále čekají na svého prvního střelce v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2010, neboť v prvním duelu ve skupině jen bez branek remizovali na půdě Severního Irska. "Gólmana Boruce jsem zažil ve Skotsku, hrál jsem proti němu v derby Glasgow Rangers - Celtic Glasgow. V brance dokáže velké věci, ale není neomylný," podotkl Sionko na adresu polského gólmana, který bude v sobotu hájit branku domácího výběru.

Čeští fanoušci by rádi oslavili vítězství a Sionko by mohl být jedním z tahounů. "Vnímám, že se ode mě po EURO, které se mi celkem povedlo, bude hodně očekávat. Věřím, že tato očekávání naplním," doufá Sionko.

Ve středové řadě vedle hráče FC Kodaň by mohl při absenci Rosického, Matějovského a Poláka nastoupit středopolař španělské Osasuny Jaroslav Plašil. "Opravdu nevím, jak nastoupíme a zda budu hrát. Ani z tréninku se to nedá vyčíst," řekl ČTK v hale ruzyňského letiště Plašil. "Není důležité, jestli budu hrát já, nebo někdo jiný. Hlavní je, abychom vyhráli a udělali důležitý krok směrem k mistrovství světa. Trenér určitě vybere tu nejlepší možnou sestavu," dodal.

Kadlec nečeká lehký zápas

S cílem získat tři body na soupeřově hřišti odlétal do Polska také levý bek české reprezentace Michal Kadlec. "Nebude to lehký zápas, bude to hodně vyhecované. Doufám, že přijede hodně českých fanoušků a že to tam zvládneme," přál si Kadlec. "Poláci mají silnou ofenzivu a teď zlepšili i defenzivu. Tak uvidíme, jak budou hrát proti nám, ale věřím, že nás trenéři dobře připraví. Bude nám stačit, abychom dali o gól víc než Poláci a vyhráli," poznamenal.

Svěřence Petra Rady čeká po sobotním utkání další zápas kvalifikace o postup na MS v Jihoafrické republice hned ve středu, kdy na teplických Stínadlech přivítají fotbalisty Slovinska. Oba dva nejbližší soupeři Česka figurují v tabulce 3. skupiny nad českým výběrem. Jak Poláci, tak Slovinci v úvodních dvou zápasech nasbírali shodně po čtyřech bodech za výhru a remízu.

Reklama

Související témata: