Hlavní obsah

VIDEO: Nepřežil by ani tři sekundy, vzkázal Cantona Henrymu po jeho ruce

PAŘÍŽ

Fotbalový bouřlivák Eric Cantona se pořádně rozčílil nad rukou Thierry Henryho v barážovém souboji Francie s Irskem, která pomohla zemi galského kohouta postoupit na světový šampionát do Jižní Afriky. „Kdybych byl Ir, nepřežil by ani tři sekundy,“ naznačil, jak rychle by s Henrym skoncoval.

Článek

Henryho ruka bezprostředně předcházela postupové trefě z kopačky Williama Gallase a znamenala rozplynutí irského snu o účasti na mistrovství. Hvězda Barcelony zahrála rukou úmyslně, Henry se pak stal štvancem i ve vlastní zemi, za jeho počin se dokonce omlouval irskému premiérovi prezident Nicolas Sarkozy.

Naopak za Henryho se postavil třeba David Beckham, podle něhož byl francouzský forvard v tranzu a neuvědomil si, co dělá. Tento názor však Cantona rozhodně nesdílí. „Co mě vadilo, nebyla ani ta ruka, více mě šokovala skutečnost, že si Henry po zápase sedl poblíž nějakého Ira, aby ho utěšil. Takhle si sednout vedle mě, když by můj tým doslova okradl, nepřežil by ani tři vteřiny,“ prohlásila ikona francouzské reprezentace a Manchesteru United.

Henry poté, co se proti němu zvedl odpor prakticky z každého fotbalového koutu na světě, zvažoval dokonce ukončení reprezentační kariéry. Nemile ho překvapilo, že se za něj nepostavil ani francouzský fotbalový svaz. Uvedl, že pouze podpora rodiny jej přesvědčila, aby i nadále nastupoval v národním dresu.

Barcelonský útočník si v uplynulých dnech vydatně sypal na hlavu popel. Nejdříve v prohlášení uvedl, že zápas by měl být opakován (což se však nestane, žádost Irů FIFA zamítla), poněvadž jen tak bude dosaženo spravedlnosti, pak se zase kál za svou oslavu postupové branky. „Neměl jsem to takto oslavovat, ale bylo to instinktivní a nekontrolovatelné. Lituji toho,“ uvedl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.