Hlavní obsah

Chile - Austrálie 3:1Dva rychlé údery nasměrovaly Chile k výhře nad Austrálií. Řádil Sánchez

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Sánchéz 1 : 0
14. Valdivia 2 : 0
35. Cahill 2 : 1
90. Beausejour 3 : 1
Záznam online reportáže

Povedený vstup do světového šampionátu v Brazílii prožili fotbalisté Chile. Ve svém úvodním vystoupení ve skupině B si poradili s Austrálií 3:1. Svěřenci trenéra Sampaoliho zadělali na tříbodový zisk již zkraje střetnutí, když se v rozmezí 12. a 14. minuty trefili Sánchez a Valdivia. Cahill ve 35. minutě sice snížil, v nastaveném čase ale pojistil triumf Jihoameričanů Beausejour.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Chilan Jorge Valdivia slaví gól proti Austrálii.

Článek
Fotogalerie

Hráči Chile nastoupili do utkání proti protinožcům hodně sebevědomě, výborně si rozuměli s míčem a v úvodních třiceti minutách na hřišti jasně dominovali. V základní sestavě se nakonec přece jen objevil uzdravený Vidal a ačkoliv v zápase nebyl příliš vidět, podílel se na prvním gólu svého mužstva. Ve 12. minutě krásně přenesl hru na pravou stranu. Aranguiz obešel u brankové čáry vyběhnuvšího brankáře Ryana, po jeho následném centru hlavičkoval Vargas mimo, což ale Jihoameričanům nakonec vůbec nevadilo. Balón se totiž dostal na kopačky kanonýra Alexise Sáncheze, který střelou k levé tyči propálil australského gólmana.

Uběhly jen dvě minuty a útočník Barcelony znovu ukázal svoji velikost. Parádní přihrávkou našel zcela volného Jorgeho Valdiviu, který ranou pod břevno zasadil soupeři druhý úder. Australská obrana si s protivníkem nevěděla rady a vypadalo to, že další góly v Ryanově síti jsou jen otázkou času.

Jenže ve 35. minutě dostal zápas nový náboj. Na centr zprava si ve vápně naskočil Tim Cahill a hlavou překonal Brava. Do té doby sporadicky hrozící Australané vycítili šanci a Chilané se začali o výsledek strachovat.

Beausejour zpečetil výsledek

V 51. minutě mohl srovnat Cahill, hlavou ale tentokrát netrefil podle svých představ. O dvě minuty později už bývalý forvard Evertonu síť rozvlnil, jeho gól ale nebyl uznán pro ofsajd. Australané nadále prahli po vyrovnání a v 57. minutě mu byli hodně blízko. Brescianův volej měl přesnost i razanci, jenže Bravo svůj celek podržel.

Hned vzápětí mohl uklidnit Jihoameričany Vargas, po povedeném pasu Sáncheze jemným dloubákem přehodil Ryana, na brankové čáře ale zabránil jistému gólu Wilkinson. Austrálie toužila alespoň po remíze, chilské obraně znovu natropil starosti důrazný Cahill, hlavou ale přestřelil břevno. Definitivní uklidnění do chilských řad přinesla až 92. minuta. Střídající Pinilla ještě proti Ryanovi neuspěl, k míči se ale následně dostal Beausejour, jenž zpoza šestnáctky křížnou ranou stvrdil svému mužstvu tři body.

Chile neprohrálo již sedm soutěžních utkání v řadě.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina B:
Chile - Austrálie 3:1 (2:1)
Branky: 12. Sánchez, 14. Valdivia, 90.+2 Beausejour - 35. Cahill. Rozhodčí: Doue - Yeo (oba Pobřeží sl.), Birumushanu (Burundi). ŽK: Aránguiz - Cahill, Jedinak, Milligan. Diváci: 40 275.
Chile: Bravo - Medel, Jara, Mena - Isla, Aránguiz, Vidal (60. Gutiérrez), Díaz - Valdivia (68. Beausejour), Sánchez, Vargas (87. Pinilla). Trenér: Sampaoli.
Austrálie: Ryan - Franjic (49. McGowan), Spiranovic, Wilkinson, Davidson - Bresciano (78. Troisi), Jedinak, Milligan - Oar (69. Halloran), Leckie, Cahill. Trenér: Postecoglou.
Postoupí fotbalisté Chile do osmifinále MS?
Ano
54,1 %
Ne
45,9 %
Celkem hlasovalo 9468 čtenářů.

Reklama

Související témata: