Hlavní obsah

FIFA zase trestala. Tentokrát mluvčího brazilských fotbalistů, dostal distanc na jeden zápas

Rio de Janeiro

Na fotbalovém MS se rodí různé tresty. Mnohdy i za podivuhodné prohřešky. Stranou zájmu FIFA nezůstal tiskový mluvčí brazilské fotbalové reprezentace Rodrigo Paiva. Dostal jednozápasový distanc za konflikt s útočníkem Chile Maurciem Pinillou v poločase sobotního osmifinálového utkání. Nesmí se tak zúčastnit čtvrtfinálového duelu proti Kolumbii, může však vykonávat svou práci ve dnech před utkáním.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Chilan Mauricio Pinilla (v červeném) v zápase s Brazilci viděl žlutou kartu od sudího Howarda Webba, do konfliktu s Pinillou se o přestávce dostal tiskový mluvčí brazilské fotbalové reprezentace Rodrigo Paiva.

Článek

FIFA uvedla, že automatický jednozápasový trest následoval kvůli tomu, že brazilského mluvčího vyloučil rozhodčí. Incidentem se zabývá disciplinární komise, jež může jeho suspendaci ještě prodloužit.

Konflikt mezi mluvčím a chilským náhradníkem se odehrál při odchodu do kabin po prvním poločase. V potyčce podle svědků došlo k výměně šťouchanců mezi několika osobami. Paiva uvedl, že do Pinilly strčil v sebeobraně.

Brazílie postoupila do čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.