Hlavní obsah

Götze se fotil s Rihannou. Slavila i Merkelová, Schweinsteiger posílal pozdrav do vězení

Bylo co slavit. Němečtí fotbalisté si vychutnávali vytoužený titul. S nimi rodinní příslušníci už na ploše stadiónu Maracaná. Hráči se fotili s premiérkou Angelou Merkelovou. Jako speciální host na německou oslavu dorazila Rihanna. A začaly se rodit pozoruhodné společné fotografie. Včetně té, na níž je zachycen střelec rozhodující branky a právě slavná zpěvačka z Barbadosu.

Foto: Handout, Reuters

Německý prezident Joachim Gauck (uprostřed vlevo) i kancléřka Angela Merkelová v šatně Estadio Maracaná slavili společně s německými fotbalisty čtvrtý titul mistrů světa.

Článek
Fotogalerie

Oslavy německých fanoušků ve Frankfurtu a v Berlíně.

Fanoušci Německa sledují v Berlíně finále proti Argentině.

Vše se odehrávalo v místě zvaném Copacabana. Ne však přímo na proslulé pláži v Rio de Janeiru, ale ve stejnojmenném sále hotelu Sheraton.

Rihanna už na tribuně dávala najevo přízeň německému týmu. V některých fázích zápasu se částečně obnažovala. V Sheratonu na nic takového ale podle všeho nedošlo.

Na oficiální oslavě nechyběli šéfové hlavních svazových partnerů, šéf UEFA Michel Platini vyzdvihnul, že Němci jako první zlomili evropské prokletí na jihoamerickém kontinentu a ovládli šampionát na půdě, kde se zástupcům starého kontinentu v minulosti nedařilo.

Teď ale němečtí fotbalisté mohli spustit gejzír oslav světového titulu, prvního po 24 letech. „Tihle kluci si triumf zaslouží, jsou našimi důstojnými nástupci," nechal se slyšet Andreas Brehme, autor  penaltové trefy, která byla jediným gólem Němců z finále 1990, kdy získali poslední titul. Tenkrát také na úkor Argentiny.

V myšlenkách se němečtí fotbalisté neoddávali jen vlastní radosti. „Speciální pozdrav patří Ullimu Hoenessovi," vzpomněl si ve všeobecném objímání a radování záložník Bastian Schweinsteiger na dalšího exšampióna (z roku 1974). Bývalý šéf Bayernu je momentálně ve vězení za daňové úniky. „Bez něj by nás tu ale spousta vůbec nebyla," dodal Schweinsteiger na Hoenessovu adresu.

V půl páté ráno bylo po všem, sál byl v tu dobu prázdný. „Čeká nás ale velká party. I doma s fanoušky," sliboval už hned po vyčerpávajícím finále Götze.

Reklama