Hlavní obsah

Krejčí doma povýšil a dostal za první gól v reprezentaci speciální prémii: ovladač

Manisa

Mladých hrdinů měla fotbalová reprezentace při středečním vítězství 2:0 v Turecku víc. Jen jeden z nich se však radoval z premiérové trefy v dresu nároďáku. Sparťan Ladislav Krejčí skóroval hned v úvodu, což byl klíčový moment utkání.

Foto: ČTK/AP

Autor prvního českého gólu Ladislav Krejčí (uprostřed) přijímá gratulace od Matěje Vydry (vlevo) a Vladimíra Daridy.

Článek

Vytrpí si své. Letadla nesnáší a ani návrat do Prahy nebyl právě hladký. Stroj se hned dvakrát dostal do turbulencí a poskakoval podobně, jako když Sparta minulý týden letěla na soustředění do Španělska. A je trochu úsměvným paradoxem, že cestou zpátky a dál do Turecka musel Ladislav Krejčí za prvním gólem urazit víc než 4000 kilometrů.

„V letadle jsem nervózní vždycky, to už lepší nebude. Ale tentokrát to stálo za to! První gól v reprezentaci se nedá srovnat s ničím, co jsem zatím zažil. Budu si ho pamatovat celý život," ujišťoval dvacetiletý záložník během vítězného návratu.

Při přejezdu z Manisy na letiště do Izmiru ani nestíhal přečíst všechny blahopřejné esemesky. „Přišlo mi jich opravdu dost. Nejvíc si cením těch od lidí, kteří mi píšou i po zápasech, v nichž se mi nedaří. Od rodiny, přítelkyně a nejbližších kamarádů."

Tátovi bude dělat naschvály

Vzhledem k premiérovému gólu došlo u Krejčích v rodině k významné změně pořádků. „Táta mi psal, že odteď můžu přepínat televizi. Doteď měl ovladač on, teď ho už můžu mít já. Asi tátu trochu potrápím. Až se bude chtít na něco dívat, přepnu program. I kdyby to mělo být trochu naschvál," culil se "nezdárný" syn.

Svůj první gól přitom po přihrávce Vladimíra Daridy vstřelil netypicky, pravačkou. „Tak, tak, pravačka je moje bída. Míč mi ke všemu zůstal trochu za nohou, takže místo střely jsem ho do branky hodil spíš takovým hokejovým tahákem. Ale hlavně že to tam spadlo. Díky rychlé brance se nám hrálo mnohem lépe," líčil vyhlášený levák.

Druhý gól přidal další sparťan David Lafata, takže na Letné mohou mít radost. Jejich reprezentanti se náramně naladili na očekávané duely Evropské ligy s Chelsea. „Byl jsem hladový po pořádných zápasech, což snad bylo na hřišti znát. Duel v Turecku je pro mě velká vzpruha, budu si víc věřit," těší se Krejčí na Čecha, Terryho a spol.

Reklama