Hlavní obsah

Na fotbalovém MS zatím nejvíc naběhal Američan Bradley

Brasília

V základní části fotbalového mistrovství světa v Brazílii uběhl nejdelší vzdálenost záložník Michael Bradley ze Spojených států amerických. Za tři zápasy skupiny zdolal 38 kilometrů, což je o necelé dva kilometry více, než zvládl druhý v pořadí chilský záložník Marcelo Díaz.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Francie jsou zatím na MS střelecky nejpilnější.

Článek

Z týmů ukázali nejlepší fyzickou připravenost Australané, kteří dohromady naběhali 354,3 kilometru. Nebylo jim to ale nic platné, jako jeden ze tří celků nezískali na turnaji ani bod a nepostoupili do vyřazovací fáze.

Nejrychlejším hráčem základních skupin se stal obránce Serge Aurier z Pobřeží slonoviny, kterému podle oficiálních stránek šampionátu naměřili rychlost 33,5 kilometru v hodině. Na druhém místě je Uruguayec Álvaro Pereira.

Střelecky nejpilnější je Francie

Nizozemsko jako jediné dokázalo dát ve skupině deset gólů, přitom střelecky nejpilnější byla Francie s 62 vyslanými pokusy. Činila se i Ghana, ale ani 59 ran jí k postupu do osmifinále nepomohlo. Z hráčů pálil nejvíce kanonýr vyřazeného Portugalska Cristiano Ronaldo, produktivitu měl ale v Brazílii nečekaně nízkou. Z 23 střel skóroval jen jednou.

Nejvíce gólů - devět - inkasovaly Austrálie a Kamerun. Defenziva překvapivě nevycházela ani oběma zástupcům Pyrenejského poloostrova, vyřazení obhájci titulu Španělé i Portugalci dostali sedm branek.

Nizozemsko jako nejlepší tým v počtu vstřelených branek překvapivě nejčastěji faulovalo, k nedovolenému zákroku sáhlo podle rozhodčích v 68 situacích. Naopak nejčastěji faulovaným celkem se nečekaně stalo Řecko, jehož útočník Jorgos Samaras posbíral na svou osobu sedmnáct nedovolených zákroků - nejvíce ze všech hráčů.

Nejvíce přihrávek nemělo Španělsko, jako bývalo zvykem, ale Německo. Z jednotlivců nejčastěji hledal pasem spoluhráče Argentinec Javier Mascherano, který rozdal 311 přihrávek.

Reklama

Související témata: