Hlavní obsah

Němce Boatenga a Khediru trápí před duelem s USA zranění, Martins Indi bude chybět Nizozemsku

Aktualizováno

Fotbalisté Německa se možná budou muset na mistrovství světa obejít v rozhodujícím třetím utkání ve skupině G proti USA bez Jeroma Boatenga a Samiho Khediry. Oba hráči mají po sobotní remíze 2:2 s Ghanou lehké zdravotní problémy a trenér Joachim Löw neví, zda se stihnou včas zotavit.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Ghaňan Sulley Muntari (vlevo) v souboji s německým záložníkem Samim Khedirou během zápasu skupiny G na světovém šampionátu v Brazílii.

Článek

Pětadvacetiletý obránce Boateng má podle informací německého fotbalového svazu naražený levý stehenní sval, o dva roky staršího záložníka trápí natažené vazy v levém koleně. Oba vynechali dnešní trénink a soustředí se na léčbu.

V přípravě naopak nechyběl Thomas Müller, který v závěru utkání s Ghanou utrpěl tržnou ránu v obličeji. Vše po zápase vyřešilo několik stehů nad obočím a proti USA by neměl chybět.

Martins Indi proti Chile nenastoupí

Fotbalistům Nizozemska bude v pondělním závěrečném utkání základní skupiny mistrovství světa v Brazílii proti Chile chybět obránce Bruno Martins Indi. Dvaadvacetiletý stoper se nestihl zotavit z otřesu mozku, který utrpěl v minulém zápase s Austrálií (3:2).

Vedle Martinse Indiho nemůže hrát v duelu o první místo ve skupině B také ofenzivní opora týmu Robin van Persie, který nasbíral dvě žluté karty. Se zdravotními potížemi se potýkají i další hráči, trenér Louis Van Gaal je však nechtěl jmenovat.

Reklama