Hlavní obsah

Real kupuje Navase. Casillas asi stejně jako Čech zažije těžký boj

Madrid/Praha

Excelentními výkony si řekl o pozornost a angažmá ve velkém klubu. A zdá se, že se dočkal. Kostarický fotbalový brankář Keylor Navas míří z Levante do Realu Madrid! Španělský list Marca tuto zprávu dnes přinesl na titulní straně.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Kostarický brankář Keylor Navas (1) byl na těžkou překážkou pro Nizozemce. I pro Arjena Robbena.

Článek

Znovu se tak otřese postavení jedné z ikon madridského velkoklubu - Ikera Casillase. Real má vedle této dosavadní gólmanské jedničky, která se podílela na zbabraném vystoupení Španělů na MS, i Diega Lópeze. Vypadá to, že druhý jmenovaný opustí klub. Mluví se o tom, že mu Real umožní odejít do Monaka či Neapole. A co ten první? Odsunou ho na lavičku? Nebo bude muset pryč? Podle některých médií půjdou pryč dokonce oba.

Casillas, který je v Realu od samého počátku své kariéry, už ví, jaké to je přijít na čas o pozici jedničky. Za Mourinhových dob v Realu to ustál, teď ale podle všeho přichází žhavé zboží. Výhodou pro Kostaričana je i optimální věk - 27 let. Casillasovi i Lópezovi je třiatřicet.

V Realu se zřejmě uskuteční bitva o post jedničky. Nemusí být jediná, která se dotkne některého z brankářských velikánů současnosti. Něco obdobného možná zažije Petr Čech v Chelsea, kde se čeká jeho souboj s Thibautem Courtoisem.

Navas měl při šampionátu za kostarickou obranou dostatek šancí vyniknout. Podle statistik MS zlikvidoval 21 z 23 střel (91 procent) na bránu Kostariky, která hlavně díky tomu prošla premiérově až do čtvrtfinále.

Spoustu práce měl i v průměrném Levante. Otázkou je, jak by si poradil se situací v bráně madridského velkoklubu. Bylo o něj vícero zájemců, psalo se o Portu a Bayernu. Smluvní výkupní částku - 10 miliónů eur - je ale podle všeho ochoten složit na stůl jen Real. Podle některých médií ale Levante bude spokojeno i s milióny osmi.

Marca též píše, že Navas je pro Real Madrid druhou jistou letní posilou po Němci Tonim Kroosovi. Chybí tomu oficiální potvrzení stejně jako v případě Jamese Rodrígueze.

Za kolumbijskou hvězdu je Real podle dalších médií přípraven dát 40 miliónů eur, ač Monako za něj chce výrazně více. Nejprve se ale madridský klub hodlá zbavit Argentince Ángela di Maríi.

Reklama