Hlavní obsah

Šéf FIFA Blatter: Branková technologie bude i na Euru

Rio de Janeiro

Novinka letošního fotbalového mistrovství, unikátní technologie posuzující umístění míče za brankovou čárou, by měla být využita i na mistrovství Evropy 2016 ve Francii. Uvedl to šéf FIFA Sepp Blatter v Rio de Janeiru, dějišti probíhajícího mistrovství světa. „Mluvil jsem Michelem Platinim, který mi řekl, že uvede brankovou technologii na příštím evropském šampionátu ve Francii,“ tlumočil Blatter rozhovor s prezidentem UEFA.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Prezident FIFA Sepp Blatter.

Článek

Zatím není k dispozici Platiniho vyjádření. Je však známo, že legenda francouzského fotbalu byla dříve proti zavádění moderních technologií do fotbalových zápasů.

Také Sepp Blatter byl dlouho odpůrcem, ale svůj názor změnil po minulém světovém šampionátu, kde Angličané prohráli s Německem i kvůli chybně neuznanému gólu Franka Lamparda.

„Pomáhá to rozhodčímu i veřejnosti, teď už nejsou žádné další diskuze o tom, jestli to byl, nebo nebyl gól," řekl Blatter. „Jsem si jistý, že profesionální ligové soutěže budou následovat," dodal.

V Brazílii se technologie osvědčila například v zápase mezi Francií a Hondurasem, kdy s její pomocí byla Francouzům uznána regulérní branka.

Reklama

Související témata: