Hlavní obsah

VIDEO: Íránský brankář slavil postup na MS, od Korejců si vysloužil úder loktem do obličeje

Ulsan

Postup na světový šampionát si v jihokorejském Ulsanu si v úterý vybojovali jak domácí fotbalisté, tak po výhře 1:0 Íránci. Zatímco hostující fotbalisté začali ihned po závěrečném hvizdu slavit, Korejci se z nečekané prohry jen těžko oklepávali. Celý zápas totiž naráželi na výtečného brankáře Rahmana Ahmadiho a po utkání si na něm vybili svou frustraci. Slavící íránský gólman zrovna probíhal okolo jihokorejských hráčů, když mu dva z nich nesportovně nastavili loket a soupeře úmyslně udeřili přímo do tváře.

Íránského brankáře napadli hráči Jižní Koreje.

 
Článek

Po celý zápas byla íránská jednička doslova strašákem domácích. Ti si na hostujícím brankáři nejednou vylámali zuby, nejvíce se však červenali po dvou tisíciprocentních šancích 15 minut před koncem zápasu, kdy zblízka nedokázali propasírovat míč do sítě.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího bylo jasné, že z postupu na MS 2014 se mohou radovat oba týmy. Jenže činili tak pouze Íránci - domácím bylo jasné, že nepodali dobrý výkon a nečekaně klopýtli. Íránci hned na hřišti rozvinuli vlajky a radostně pobíhali po trávníku. Když se dvaatřicetiletý Ahmadi blížil k táboru domácích, dva hráči si na něj počíhali a nastavenou dlaní i loktem udeřili hostujícího gólmana přímo do tváře.

Celý incident teď bude zkoumat disciplinární komise FIFA.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.