Hlavní obsah

VIDEO: Kanonýr Falcao musí se zraněným kolenem na operaci a možná přijde o MS

Monako

Kanonýrovi Monaka a kolumbijské reprezentace Radamelu Falcaovi vážně hrozí, že přijde o vrchol letošní sezóny, tedy mistrovství světa v Brazílii. Sedmadvacetiletý fotbalista si ve středečním utkání Francouzského poháru vážně poranil levé koleno a musí na operaci. Mimo hru nejspíš bude minimálně šest měsíců.

Ošklivý zákrok na kanonýra Monaka Radamela Falcaa.

 
Článek

Falcao ve čtvrtfinálovém zápase s Chasselay ze čtvrté ligy sice ve 29. minutě otevřel skóre, ale krátce před poločasovou přestávkou po tvrdém zákroku obránce Sonera Erteka opustil trávník v bolestech na nosítkách.

Monako na svém webu uvedlo, že si historicky nejlepší střelec Evropské ligy poškodil přední zkřížený vaz a musí podstoupit chirurgický zákrok. Předpokládanou délku absence francouzský klub, kam Falcao před sezónou přestoupil za 60 miliónů eur z Atlética Madrid, neuvedl. Podle španělských médií může jít o šest až osm měsíců.

Falcao vstřelil v kvalifikaci o postup na MS devět gólů a pomohl Kolumbii k druhému místu v jihoamerické skupině. Na světovém šampionátu měl být hlavním tahounem mužstva.

Ertekovi prý chodí e-mailem na adresu Chasselay od kolumbijských fanoušků výhrůžky smrtí. "Jsou to urážky, hrozby, spousta nesmyslů ve španělštině," uvedl předseda amatérského klubu Jocelyn Fontanel. Ertek, který je povoláním učitel, se hned po zápase omlouval. "Myslím jen na to, aby byl v pořádku. Ani jsem se neodvážil za ním po tom incidentu jít. Jestli jsem mu ukončil sezónu, tak si to neodpustím do konce života," řekl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.