Hlavní obsah

Fotbalisté Panamy budou na MS hrát i pro zastřeleného spoluhráče

Colón

Fotbalisté Panamy budou na mistrovství světa v Rusku nastupovat i se vzpomínkami na zastřeleného spoluhráče. Amílcara Henríqueze, jenž ještě zasáhl do kvalifikace, loni v Colónu zavraždili neznámí útočníci, kteří na třiatřicetiletého záložníka vypálili několik ran z projíždějícího automobilu.

Foto: Terje Pedersen, ČTK/AP

Panamský reprezentant Joel Barcenas (vpravo) a Nor Birger Meling. Ilustrační snímek.

Článek

"Chybí nám a pořád to bolí. Často jsme měli odlišné názory, ale Amílcar byl přitom jedním z hráčů, kteří se zasloužili o to, že mohu u týmu Panamy pracovat," řekl agentuře AP trenér Hernán Gómez, jehož vzpomínka na Henríqueze dojala k slzám.

Henríquez byl dlouholetým členem reprezentace, za kterou odehrál 75 zápasů. Nastoupil i v kvalifikaci MS 2018, z níž se nakonec panamský tým poprvé v historii probojoval na závěrečný turnaj. "Hrát na mistrovství světa byl jeho sen. Říkával mi: dá-li bůh, tak se nám to tentokrát podaří," uvedla vdova Gixiani.

Ta byla na stadionu i při říjnovém vítězství nad Kostarikou, které Panamě vyneslo historický postup. "Plakala jsem a nevěděla, jestli to jsou slzy štěstí nebo žalu," dodala.

Reprezentace Panamy se ve skupině G utká s Belgií, Anglií a Tuniskem.

Reklama

Související témata: