Hlavní obsah

Hrdina Cavani cítí jen štěstí. Stihne však čtvrtfinále?

Soči
Aktualizováno

Bitvu v Soči rozhodl dobře naladěný kanonýr. Edinson Cavani dvěma góly poslal fotbalisty Uruguaye přes Portugalsko (2:1) do čtvrtfinále mistrovství světa v Rusku. „Jsem nadšený, co jsme dokázali. Hodně emotivní zápas a těžko se mi hledají slova. Cítíme jen štěstí. Náš sen je skutečností a doufám, že můžeme dojít ještě dál,“ raduje se Cavani.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Opři se o mě, kamaráde... Portugalec Cristiano Ronaldo odvádí ze hřiště zraněného Uruguayce Edinsona Cavaniho.

Článek
Fotogalerie

Jeden velký háček slavný postup má. Celá Uruguay se teď strachuje o svého hrdinu. Edinson Cavani se zranil a osmifinále nedohrál. Ze hřiště odpajdal dojemně podpírán protivníkem Cristianem Ronaldem.

„Cavani utrpěl zranění, ucítil bolest a momentálně není jasné, jak vážný jeho stav je. Je krátce po zápase, ještě jsem nemluvil s lékaři. Do dalšího zápasu je ale dost času, aby se uzdravil," doufá trenér Oscar Tabárez.

Podobně se vyjádřil i samotný útočník. "Doufám, že to nebude nic vážného a budu moci na mistrovství světa pokračovat. Udělám pro to všechno. Vyšetření ukážou, jak na tom budu. Prostě jsem cítil bolest a nemohl dál hrát," řekl Cavani novinářům.

Ve čtvrtfinále narazí jeho tým na silnou Francii, která proti Argentině předvedla výborný výkon. Teď je však čas na euforii.

„Úžasný zápas. Tvrdě jsme makali celých 90 minut, protože jsme věděli, že pouze tak můžeme uspět. Splnil se nám sen, nyní můžeme jít oslavit postup do čtvrtfinále," těší se záložník Lucas Torreira.

A dál? „Francie bude opravdu těžkým soupeřem. Má dva výjimečné útočníky Mbappého s Griezmannem, kteří jsou mimořádně rychlí. Zkusíme se na ně připravit," přemítá kouč Tabárez.

Ronaldo má fotbalu stále co dát

Mistři Evropy zklamaně balí kufry. „Výsledek není spravedlivý. Udělali jsme dost, aby byl jiný. Odehráli jsme dost dobrý zápas, abychom vyhráli. Víme, že lidé na náměstích po celém Portugalsku jsou teď smutní stejně jako my," lituje trenér Fernando Santos.

Šampionát tak opouští jedna z jeho největších hvězd. „Ronaldo má fotbalu stále co dát, věřím, že bude dál pomáhat mladším hráčům, aby rostli a vyvíjeli se," ujišťuje Santos.

„Hráli jsme dobře a měli dostatek šancí, abychom si vynutili prodloužení. Neproměnili jsme je však a šampionát pro nás předčasně skončil," kaboní se obránce Ricardo.

Reklama

Související témata: