Hlavní obsah

Jarolím doplňuje nominaci, pozvánku dostal stoper Brabec z Genku

Praha
Aktualizováno

Výběr pro kvalifikační zápasy s Německem a Ázerbájdžánem oznámil již v úterý, nechal si však prostor pro další čtyři pozvánky. Jako prvního trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím donominoval stopera Jakuba Brabce z belgického Genku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec ještě jako kapitán reprezentace do 21 let.

Článek

Národní tým s velkými problémy hledá hráče, kteří by se mohli postavit německé mašině. Není proto divu, že se trenéři orientují na fotbalisty, kteří jsou schopní obstát na pohárové scéně.

Čtyřiadvacetiletý stoper Jakub Brabec k nim patří. Během tažení Sparty do čtvrtfinále Evropské ligy v miunlé sezóně se opakovaně dostal do sestavy kola na stránkách UEFA a bývalý kapitán Lvíčat se vcelku brzy adaptoval v Belgii po nedávném přestupu do Genku.

„Jakub je v našem hledáčku dlouhodobě a nyní pro jeho nominaci rozhodly aktuální forma a dobré výkony, kterými se prezentuje po příchodu ze Sparty v Genku. Jakuba ve čtvrtek v zápase Evropské ligy proti Sassuolu osobně sledoval můj asistent Boris Kočí a jeho výkon hodnotil velmi pozitivně," poukazuje Karel Jarolím.

V české nominaci tak zatím figuruje 20 hráčů, vedení reprezentace ještě před srazem vybere další tři.

Český tým se po zářijové bezbrankové remíze se Severním Irskem představí 8. října v Německu, o tři dny později v Ostravě-Vítkovicích hostí Ázerbájdžán.

Reklama

Související témata: