Hlavní obsah

Německo - Česko 3:0Němci si počínali milosrdně, Čechy vyprovodili jen s třígólovým přídělem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Müller 1 : 0
50. Kroos 2 : 0
66. Müller 3 : 0
Záznam online reportáže

Hamburk
Aktualizováno

Ještě že Němci záhy poznali, že si vystačí i s málem a českou reprezentaci v dalším díle kvalifikace o ruský šampionát stejně porazí. Nebýt toho, kdoví, jak by pro Jarolímův celek duel s mistry světa dopadl. Domácí mužstvo totiž i s polovičním nasazením a v tempu, z něhož jak po Müllerově, tak i po Kroosově gólu evidentně ubíralo, po celé utkání jasně dominovalo a vyprovodilo Čechy s třígólovým přídělem. Nutno přiznat, že vzhledem k tomu, jak se partie v Hamburku odvíjela, hodně milosrdným.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Čeští fotbalisté po utkání s Německem v Hamburku.

Článek
Fotogalerie

Neměli dostat prostor. Ani skulinku nesměla česká obrana Němcům poskytnout. Alespoň tak zněl trenérův příkaz, který ovšem vzal už po třinácti minutách za své.

Özilovi s Götzem se nabídl nejen prostor, ale i čas k tomu, aby přistrčili míč snajprovi z přechozího kvalifikačního zápasu v norském Oslo Müllerovi, který zapomenutý a v šestnáctce zcela osamocený pohodlně skóroval.

Úleva! Němci se za dalším gólem nehnali

Zásah do Jarolímem vykonstruované partitury pro duel s mistry světa to byl samozřejmě citelný. Počáteční chuť Němců ji poznamenala také. Měli ve všem navrch, nikoli o krok, ale o dva byli všude dřív, získávali odražené míče, vyhrávali souboje, rychlou kombinací anebo prostě dlouhými nakopávanými míči se dostávali k dalšímu a dalšímu ohrožení Vaclíkovy brány. Prostě českou obranu rozebírali, jak se jim zachtělo a uráčilo...

Draxler ovšem pálil nepřesně, Müllerovu ránu Vaclík vyrazil, pád Götzeho přes jeho tělo rumunský sudí jako penaltový neposoudil, další střelecké pokusy svištěly mimo.

Na opačné straně se přitom zrodila jediná akce, která alespoň vzdáleně korespondovala s Jarolímovými představami o rychlých kontrech. Dočkalův centr ovšem překvapil Vydru i Nováka natolik, že se k míči vůbec nedostali.

A dál už nic, do přestávky jen bránění a úleva, že Němci z tempa evidentně ubrali a za dalším gólem se už nijak nehnali. Patička, hlavička, technická paráda pro pobavení, občas popoběhnutí, s tím si vystačili.

Pohroma dokonaná po přestávce

Po půli už ovšem ne, protože promptně přidali druhou branku jistoty. Pohodlně, lacině, za přihlížení českých obránců. Nejdříve nechali projít Özila, poté vypálit Kroose z dobrých osmnácti metrů, aniž by ho alespoň zkusili atakovat.

Zkáza byla dokonána, a když ani Dočkalův pokus likvidovaný Neuerem chvilkovou naději nenabídl, Müller završil českou potupu další trefou. Kapitán Suchý sice domácího snajpra stínoval, ale s tím si také vystačil. I sebemenší důraz mu scházel, takže Vaclík neměl zákonitě nárok.

I tak snesl jako jediný v českém celku přísnější kritiku, protože dvě další šance Höwedese, stejně jako příležitosti Müllera, Kimmicha a spol. zmařil a zasloužil se tudíž o milosrdnou třígólovou prohru.

Krejčímu ukradený gól kvůli nesmyslně odmávanému ofsajdu v samém závěru byl už jen lapálií dokreslující pro Čechy nepovedený souboj.

Kvalifikace MS - skupina C
Německo - ČR 3:0 (1:0)
Branky: 13. a 66. Müller, 50. Kroos. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rumunsko). ŽK: Kadeřábek, Pavelka. Diváci: 51 299.
Německo: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Hector (68. Höwedes) - Khedira, Kroos (76. Gündogan) - Müller, Özil, Draxler (80. Brandt) - Götze. Trenér: Löw.
ČR: Vaclík - Kadeřábek, Sivok, Suchý, Novák - Petržela (69. Skalák), Pavelka (63. Droppa) Hořava, Krejčí - Dočkal - Vydra (76. Kadlec). Trenér: Jarolím.
Výsledky dalších zápasů

Reklama

Související témata: