Hlavní obsah

Rooney se omluvil za chování po zápase Anglie, trestán asi nebude

Kapitán anglických fotbalistů Wayne Rooney se omluvil za své chování během reprezentačních zápasů, kdy místo léčby kolena popíjel na svatební party. Národní asociací zřejmě potrestán nebude. Její představitelé zatím pouze uvedli, že změní pravidla pro chování hráčů ve volném čase během povinností v národním týmu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Anglický útočník Wayne Rooney během kvalifikačního duelu MS se Skotskem.

Článek

Rooney dovedl Angličany k pátečnímu vítězství v kvalifikaci MS nad Skotskem 3:0, jenže lehce se zranil. To byl podle kouče Garetha Southgatea důvod, proč o čtyři dny později chyběl v přípravě proti Španělům (2:2). Mezitím však bulvární deník The Sun zveřejnil fotografie, jak si Rooney užívá na svatbě.

"Upřímně se omlouvá. I když to byl den, kdy měli všichni hráči i realizační tým volno, přiznává, že takové fotky jsou nepřijatelné pro někoho v jeho pozici," uvedli v prohlášení Rooneyho manažeři. Speciální omluva pak mířila k mladým fanouškům.

Fotbalová asociace o žádných sankcích neuvažuje. "Reprezentanti mají povinnost chovat se odpovídajícím způsobem nejen během srazu. Budeme muset prověřit naši politiku, jak se hráči mají chovat ve volném čase," reagovalo vedení FA.

Jednatřicetiletý Rooney je historicky nejlepším střelcem Anglie s 53 brankami, v poslední době ale ztrácí místo v základní sestavě. Z jeho chování byl nyní naštvaný i jeho kouč v Manchsteru United José Mourinho. A není jisté, zda kapitán United bude hrát v sobotu proti Arsenalu.

Reklama

Související témata: