Hlavní obsah

Rozhodčí Mirdásí dostal místo letenky na MS doživotní distanc

Rijád

Fotbalový svaz Saúdské Arábie udělil rozhodčímu Fahadu Mirdásímu kvůli korupci doživotní zákaz činnosti jen několik týdnů před tím, než měl odcestovat na mistrovství světa do Ruska. Mezinárodní federaci FIFA zároveň funkcionáři požádali o rozšíření trestu na celý svět a o vyškrtnutí Mirdásího z listiny sudích pro MS.

Foto: fifa.com

Mezinárodní fotbalová federace FIFA - ilustrační foto

Článek

Dvaatřicetiletý arbitr, jenž loni mimo jiné rozhodoval zápasy Poháru FIFA, je na mezinárodní listině rozhodčích FIFA od roku 2011. Nyní ale jeho kariéra skončila poté, co se přiznal, že minulý týden nabízel zástupcům klubů ovlivnění sobotního finále domácího poháru.

Podle saúdskoarabských funkcionářů kontaktoval Mirdásí v předvečer finále zástupce jednoho ze zúčastněných klubů s nabídkou, že za peníze pomůže týmu zvítězit. Oslovený manažer se ale okamžitě obrátil na svaz, který věc předal policii. Ta Mirdásího vzala do vazby a při zadržení mu zabavila mobilní telefon a větší počet SIM karet.

Finále mezi kluby Al Ittihád a Al Faisaly nakonec vyhrál v prodloužení Al Ittihád. Duel rozhodoval britský sudí Mark Clattenburg, který je od loňska šéfem rozhodčích saúdskoarabského svazu. Nominaci na zápas převzal osobně v předvečer finále po Mirdásího zatčení.

Reklama

Související témata: