Hlavní obsah

Trenér Slováků drama jen těžko rozdýchával. Proč provokujete? reagoval na dotaz

Trnava

Vyloučení opory, změna plánů a nakonec prohra po gólu z 95. minuty. Kruté chvíle zažili slovenští fotbalisté v kvalifikaci MS s Anglií. Těžce to nesl i trenér Ján Kozák proslulý občasným výlevy. Teď to odnesl televizní reportér Luboš Hlavena.

Ján Kozák po prohře s Anglií

 
Článek

Zjevně poučen dřívějšími situacemi šel do rozhovoru velmi obezřetně. Jak kruté je to prohrát? opatrně pokládal Kozákovi úvodní otázku a zprvu se zdálo, že se nic mimořádného dít nebude.

„Fotbal přináší i takovéhle věci," rozpovídal se Kozák po velkých nervech. „Chlapci vydali strašně moc sil, fanoušci byli fantastičtí. Těžko ale tak dlouho odolávat tlaku soupeře," narážel na vyloučení Martina Škrtela po druhé žluté kartě v 57. minutě s tím, že měl pro zápas jiné plány. „První poločas byl vyrovnaný, v druhém jsme chtěli jít na vítězství. Ale to brzké vyloučení plány překazilo," poznamenal stále ještě bez známek nějakého většího rozčilení z gólu, který padl už ve chvíli, kdy vypršelo původně čtyři minuty slíbené nastavení.

„Dostat v 95. minutě gól to je moment, který není příjemný zvláště proti takovému favoritovi, jako je Anglie. Ale jsme malá země, máme fantastické lidi a kdybychom tak drželi, jako to bylo dnes na hřišti, byli bychom krásná země," pokračoval kouč, do čehož vstoupil reportér poznámkou či dotazem: „Zlobíme se na rozhodčí..."

Trenérova reakce dostávala nový rozměr. Už jen těžko rozdýchával drama. „Proč provokujete? Řekněte svůj názor," říkal kouč už zjevně naštvaně.

„Myslím, že ano," stačil poznamenat Hlavena. „Toto mi děláte, to je od vás nekorektní. Dám to do polohy, aby to každý pochopil, a vy následující otázkou uděláte tohle. Co to je za způsoby?" pokračoval kouč. Následovala omluva, trenér už ale byl rozjetý: „A nejen dnes!" vpálil redaktorovi, že mu stabilně není nakloněn.

Co to udělá s mužstvem? dovolil si Hlavena ještě jeden dotaz. „Nejsme země, která pořád může postupovat na šampionáty, to si myslíte jen vy," odpovídal kouč. „Budeme dál pracovat," tvrdil dál rozhorleně. „A já nemám moc a sílu, abych jiné věci ovlivnil, to už je mimo mě," pravil poněkud tajemně. „Chlapci budou dál bojovat a mít charakter. O tom jsem přesvědčený," dodal.

Reklama

Související témata: