Hlavní obsah

Tvrďák i vtipálek, takový je Jarolím podle Necida, který se vrhl na thajský box

Nová éra pod novým koučem. Fotbalisté, kteří už pod Karlem Jarolímem hráli, jsou potěšeni, že reprezentaci převzal právě on. „Vybavují se mi roky s ním ve Slavii. Já jsem přišel do áčka, on si mě vytáhl a spolupracovali jsme dva a půl roku. Rád na to vzpomínám a věřím, že na spolupráci navážeme. Že budeme mít úspěchy jako ve Slavii,“ doufá útočník Tomáš Necid.

Tomáš NecidVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zná nového kouče víc než detailně. „Ví, co chce. Je tvrdý a i na tréninku dokáže hráče dostat pod tlak, aby se soustředili na každý balón. Umí také situaci odlehčit a být vtipný. Ale odsud potud, aby toho nebylo zase moc," usmívá se Tomáš Necid.

Jarolím deklaroval sázku na útočný fotbal. V prvním zápase pod jeho vedením národní tým porazil Arménii 3:0.

„Trenér zůstal stejný. Jak přišel, nastavil všechny věci, které jsem znal ze Slavie. Chce hrát rychlý kombinační fotbal dopředu. Já takový styl vítám a věřím, že nám pomůže k postupu," doufá Necid před nedělním úvodním zápasem kvalifikace mistrovství světa proti Severnímu Irsku.

Díky boxu zpátky do Ruska...?

Útočník tureckého Bursasporu se cítí v náramné kondici. Aby zesílil, v létě se připravoval s trenérem thajského boxu Martinem Míčou.

„Napadlo mě to samotného, protože můj agent Jirka Müller k boxerskému trenérovi chodil. Šel jsem to taky zkusit, trénink mě začal bavit a pak jsem chodil třeba každý den."

Věří, že zpestření přípravy mu hodně pomohlo. „Chodili jsme na Letnou na schody, k němu do fitka. Byl to jiný pohyb, než mají fotbalisti. Bolely mě svaly, o kterých jsem vůbec nevěděl, že je v těle mám," směje se sedmadvacetiletý útočník.

Kvalifikace mistrovství světa je pro něj výzvou i vzhledem k tomu, že se šampionát uskuteční v Rusku. A Tomáš dříve působil v CSKA Moskva. „Strávil jsem v Rusku pět let, motivace podívat se tam zpátky a zahrát si tam je velká. Na EURO jsem byl dvakrát, svět jsem ještě nikdy nehrál. Je to veliká motivace," ujišťuje Necid.

Reklama

Související témata: