Hlavní obsah

Vielen Dank, Herr Löw! Němci hravě přibrzdili konkurenta Čechů

Baku

Rozdali už příliš mnoho bodů, a tak se čeští fotbalisté v kvalifikaci MS 2018 musejí v honbě za druhým místem ve skupině C spoléhat také na pomoc nedostižných Němců. Mají štěstí, na Löwův tým je spolehnutí! V Baku spláchl Ázerbájdžán 4:1 a česká reprezentace se tak před něj mohla posunout na třetí příčku. „Bylo to jako pohárový zápas proti týmu z nižší ligy,“ ujišťuje trenér Joachim Löw, že žádných velkých díků není třeba...

Foto: David Mdzinarishvili, Reuters

Němci se radují, v Baku snadno zvítězili...

Článek
Fotogalerie

Němci si v české skupině C hrají vlastní ligu. Neztratili ještě ani bod a jistě mašírují za přímým postupem na šampionát do Ruska. Teprve v Baku poprvé v kvalifikaci inkasovali, ale to byla jen nepodstatná vada na kráse. Sami vstřelili v pěti zápasech 20 branek!

Odbojný Ázerbájdžán byl až dosud štikou skupiny, porazil třeba Norsko a v Ostravě uhrál bezbrankovou plichtu. Na Němce ovšem doma prostě neměl.

„Do puntíku jsme splnili svou povinnost. V minulých letech jsme vždy jasně vítězili nad menšími zeměmi. Pokud do zápasů s nimi nejdete naplno, uděláte je silnějšími, než ve skutečnosti jsou. Je to vždy o hráčích, kteří táhnou tým," libuje si trenér Joachim Löw.

Není všechno zlato, co se třpytí

O opory nemá „Nationalelf" nouzi. V Baku tým táhl autor dvou gólů Andre Schürrle.

„Jeho dobrý výkon mě nepřekvapil. Věřím, že mu dodá sebevědomí i do klubové sezóny," ujišťuje Löw na adresu šestadvacetiletého útočníka, který se představil v národním týmu poprvé po roce a půl a nemá ani pevné místo v základní sestavě Dortmundu.

Kritiku si ovšem kouč neodpustí. „Náš výkon zase nebyl až tak dobrý. Není všechno zlato, co se třpytí. Mnoho věcí bylo dobrých, také nám ale něco neklapalo," poukazuje Löw.

„Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů světa. Bojovali jsme, jsem hrdý na své hráče. Pokud uděláte proti Německu chybu, okamžitě vstřelí branku," krčí rameny Robert Prosinečki, kouč ázerbájdžánské reprezentace.

Reklama