Hlavní obsah

Zmar a vztek Argentinců. Otamendi si brutálně vybil frustraci na Rakitičovi

Nižnij Novgorod/Praha

Zmar a vztek cloumaly fotbalisty Argentiny v koncovce duelu s Chorvatskem, které vicemistrům světa uštědřilo potupný výprask 3:0 a poslalo je na hranu vyřazení ze šampionátu. Nahromaděné frustraci dal průchod v závěrečné pětiminutovce zejména Nicolas Otamendi, jenž možná ani sám netuší, proč nebyl vyloučen.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Argentinec Nicolas Otamendi dostává žlutou kartu za nakopnutí míče do Ivana Rakitiče.

Článek
Fotogalerie

Hvězdného Lionela Messiho dokázali Chorvaté dokonale odříznout od hry, trpělivě nahlodávali zmatkující obranu Jihoameričanů, jimž zasadil smrtící ránu do sebevědomí gólman Willy Caballero obří hrubkou bleskově potrestanou Ante Rebičem. Když přidal druhý gól Luka Modrič, Argentincům už začaly téct nervy.

Pět minut před koncem byl k zemi poslán Ivan Rakitič snažící se o kombinaci, na volný míč v těsné blízkosti jeho hlavy nasprintoval právě Otamendi a vší silou jej z pár centimetrů nakopl směrem k obličeji ležící chorvatské hvězdy. Balon se nakonec těsně před tváří hráče Barcelony přizvedl o jeho ruku.

Emoce vzplály a hráči obou týmů se pustili do hromadné strkanice. K překvapení většiny vyvázl obránce Manchesteru City jen se žlutou kartou. Ke cti Rakitičovi je třeba přičíst, že se rychle postavil na nohy a nesnažil se simulovat či natahovat čas, za což byl odměněn vstřeleným gólem na 3:0 v nastavení.

Utkání nemusel ale dohrát na druhé straně také autor první trefy Rebič, jenž měl třeba podle bývalého skvělého útočníka a nyní komentátora BBC Alana Shearera štěstí, že už před přestávkou neputoval pod sprchy za šlápnutí na kotník Eduarda Salvia.

„Měl velkou kliku, že nedostal červenou kartu. Šel mu rovnou na kotník, o míč se vůbec nezajímal," kroutil hlavou ve studiu Shearer.

Takřka kompletní škálu emocí na stadiónu předvedla legenda Diego Maradona. Ve VIP prostorách nejprve nadšeně křepčil a tančil, během zápasu ale jeho nadšení opadalo a v jeho závěru si jen nevěřícně podpíral hlavu rukama.

Reklama

Související témata: