Hlavní obsah

Katar není zase tak vzdálený, dělí nás od něho jen dva zápasy, tvrdí bundesligový snajpr Schick

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Světový šampionát v Kataru není pro českou fotbalovou reprezentaci zase až tak vzdálený, jak se snad pesimistům zdá. „Pouhé dva zápasy, takže mistrovství světa až tak daleko není,“ pravil kanonýr Patrik Schick poté, co ve středečním večeru převzal individuální ocenění v anketě Sportovec roku, v níž skončil na sedmé příčce. „Budou sice hodně obtížné, ale myslím, že máme reálnou šanci postoupit,“ připomínal březnovou baráž, v níž český tým narazí nejprve na Švédy a v případě postupu pak na lepší mužstvo z dvojice Rusko - Polsko.

Že dám na podzim 16 gólů jsem nečekal, ale po EURU jsem měl velkou chuť, říká Patrik SchickVideo: Sport.cz

 
Článek

Samozřejmě že na legionáře z Leverkusenu bude česká reprezentace na jaře hodně spoléhat. Na jeho góly ještě víc. Vždyť na podzim mu to v bundeslize pálí jedna radost, takže v tabulce střelců figuruje s šestnácti trefami na druhé příčce hned za snajprem Bayernu Lewandowskim.

„Pochopitelně že po evropském šampionátu vládlo velké očekávání, zda budu střílet góly dál, jestli snad nešlo na mistrovství Evropy o náhodu a jak se se budu prosazovat v bundeslize. Popravdě, sám jsem nečekal, že jich dám šestnáct už v první polovině sezony, jenže právě EURO mi dodalo velké sebevědomí," vysvětloval Schick svou střeleckou produktivitu na scéně německé nejvyšší fotbalové soutěže.

„Byl jsem sice pod tlakem, který jsem pochopitelně pociťoval, ale zároveň jsem měl obrovskou chuť do práce. Během krátké dovolené po návratu z mistrovství Eropy jsem proto odpočíval jen chvíli a pak na sobě i během volna pracoval, abych byl připravený hned na úvod sezony."

I proto šestnáct gólů na jeho kontě. I proto druhá příčka v tabulce střelců za Lewandowskim z Bayernu Mnichov, který jich má na kontě devatenáct, ale třeba před Haalandem z Borusssie Dormund, jenž dal o tři branky méně než Schick.

Větší pozornost necítím

„Přesto necítím, že by si na mě dávali protivníci větší pozor, než tomu bylo v předchozích sezonách. Samozřejmě že se na mě asi obránci připravují víc, před utkáním nejspíš probírají prostory, v nichž se pohybuji, ale nic speciálního nepozoruju," tvrdí český reprezentant, který se stal společně s Portugalcem Ronaldem nejlepším střelcem letošního mistrovství Evropy.

Pěti góly pomohl národnímu týmu k postupu do čtvrtfinále, na jaře by mu měl pomoci zvládnout barážové úskalí představované nejprve Švédskem a poté v případě postupu vítězem duelu Rusko - Polsko.

„Když vše půjde dobře, bude se jednat o dva zápasy, v nichž bude rozhodovat momentální forma a pochopitelně zdravotní stav," myslí si Schick, že Katar pro českou reprezentaci zase až tak vzdálený není.

„Bude hrozně důležité, jak se všechny věci sejdou v daný den dohromady. Když budou  budou hrát pro nás, máme celkem velkou šanci Švédy porazit. A to i s vědomím, že mají kvalitní mančaft," rozebíral prvního ze soupeřů v baráži.

„Pak bychom viděli, kdo by byl naším dalším protivníkem, ale pořád myslím, že reálnou naději na postup máme. Vím, že fanoušci očekávají, že ji podpořím nějakými góly, ale jsem na to připravený."

Reklama