Hlavní obsah

Nový Lewandowski! Fanoušci pějí ódy na českého kanonýra, který píše historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leverkusen/Praha

Byl to zápas téměř jako přes kopírák. Fotbalisté Leverkusenu v 16. kole Bundesligy opět neudrželi dvougólový náskok po trefách českého kanonýra Patrika Schicka a nakonec jen remizovali s Kadeřábkovým Hoffenheimem 2:2. Schick však opět předvedl parádní galapředstavení, kterým okouzlil fanoušky. Navíc přepsal klubovou historii.

Foto: Becker Marius, ČTK

Patrik Schick dal Hoffenheimu dvě branky a překonal klubový rekord

Článek

Poprvé se do statistik zapsal ve 37. minutě, kdy šťastně propálil gólmana Baumanna. Tímto gólem přepsal historii Leverkusenu v počtu vstřelených branek jedním hráčem v polovině sezony bundesligy.

Předchozí rekord čítal 14 branek a na svědomí jej měl Ulf Kirsten. Schick zaznamenal již patnáctou a v 63. minutě také šestnáctou trefu. To je také jeho osobní rekord v počtu vstřelených branek v ligové sezoně, a to ještě zdaleka není konec. Doposud se mu nejvíce dařilo v sezoně 2016/17 v Sampdorie, kde dal 11 branek.

Pětadvacetiletý útočník tak zatím zažívá nejlepší sezonu v kariéře a fanoušci z něj šílí. „Za dva roky je z něj nový Lewandowski," věští mu zářnou budoucnost. Aktuálně na polského kanonýra ztrácí v tabulce střelců bundesligy pouhé dva góly.

Schickovu radost z gólů proti Hoffenheimu však opět kalilo zklamání. "To už není smůla. Je potřeba, abychom více zapracovali na herní mentalitě," řekl po zápase, ve kterém jeho Leverkusen opět ztratil dvoubrankové vedení.

Rozčarovaní z další bodové ztráty byli i další. "Bezdůvodně jsme si přestali věřit a byli příliš pasivní. Je to zklamání a štve nás to," řekl finský gólman se slovenskými kořeny Lukáš Hrádecký. "Byl to pohledný zápas a my si můžeme jen vyčítat, že jsme z těch mnoha šancí nedali na 3:0," dodal trenér Gerardo Seoane.

Reklama

Související témata: