Hlavní obsah

Katarští pořadatelé a FIFA stále řeší, jak se bude na MS prodávat pivo

Katarští pořadatelé fotbalového mistrovství světa a Mezinárodní fotbalová federace FIFA pět měsíců před začátkem šampionátu stále řeší, jak se bude během turnaje prodávat pivo. V muslimské zemi totiž platí přísný zákaz prodeje alkoholu. Nejpravděpodobnější variantou je, že během zápasů budou fanoušci moct pít pivo na vyhrazených místech. V hledišti bude povolena pouze nealkoholická varianta.

Foto: @ facebook La Voz de Guate

Maskotem fotbalového mistrovství světa v Kataru bude chlapec Laíb.

Článek

"Fanoušci si během turnaje budou moct vychutnat Budweiser Zero i Budweiser," uvedli v pátečním prohlášení zástupci americké pivovarské skupiny Anheuser-Busch. Budweiser je od roku 1986 jedním z hlavních sponzorů MS.

Na MS 2014 v Brazílii vedl tlak ze strany FIFA k zavedení výjimky zákazu prodeje alkoholu na stadionech. Před třemi lety během mistrovství světa klubů v Kataru se pivo prodávalo ve speciálně zřízené zóně na předměstí Dauhá, kde bylo výrazně levnější než v hotelích v centru města.

Mistrovství světa se kvůli vysokým teplotám netradičně koná v listopadu a prosinci. Pořadatelé očekávají 1,2 milionu fanoušků.

Reklama

Související témata: