Hlavní obsah

Nechutný zákrok! Ibrahimovic brutálně zezadu fauloval soupeře a příští zápas si nezahraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sevilla/Praha

Fotbalisté Švédska nestačili v kvalifikaci na mistrovství světa v Kataru na Španělsko a po prohře 0:1 se jako druhý tým skupiny B musí o svou účast na šampionátu poprat ještě v březnovém play off. Největší hvězda severského týmu Zlatan Ibrahimovic byl z prohry značně frustrovaný a v nastaveném čase zezadu brutálně fauloval hvězdu Španělska a Chelsea Cesara Azpilicuetu. První zápas play off si tedy nezahraje.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Zlatan Ibrahimovič si po nechutném faulu příští zápas nezahraje

Článek

Kvalifikační zápas Španělska se Švédskem o postup na MS rozhodl jediný gól Álvara Moraty z 86. minuty. Ten tak definitivně pojistil španělskou účast v Kataru. Čtyřicetiletý Ibrahimovic, na kterého trenér Andersson spoléhal, už s výsledkem nedokázal nic udělat.

V samém závěru zápasu totiž brutálně fauloval kapitána Chelsea Azpilicuetu. Po rohovém kopu z levé strany mu dal silnou ránu ramenem do zad. Španěl se okamžitě v bolestech skácel k zemi. Útočník AC Milán ho za chvíli následoval...

Vypadalo to, že Ibrahimovic vyvázne bez trestu, ale po protestech španělských hráčů mu byla udělena žlutá karta. Jelikož se jedná o jeho druhý prohřešek v kvalifikaci, podle pravidel nyní musí vynechat první zápas březnového play off.

Azpilicueta po zápase na svém twitterovém účtu uvedl, že je v pořádku. Trenérovi Chelsea Thomasi Tuchelovi se tedy mohlo ulevit.

Reklama