Hlavní obsah

Brutální zákrok! Německý reprezentant schytal úder kopačkou do obličeje

Wolfsburg/Praha

Veškeré naděje na první zisk bodů v kvalifikaci na mistrovství světa ve fotbale pro Lichtenštejnsko zhasly už v deváté minutě čtvrtečního zápasu s Německem. Za brutální zákrok kopačkou do obličeje a krku vítěze Ligy mistrů Leona Goretzky byl totiž vyloučen obránce Jens Hofer a hosté tak hráli dlouho v oslabení. Jejich soupeř poté rozjel kanonádu.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Němec Leon Goretzka dostal tvrdou ránu kopačkou do obličeje

Článek

K incidentu došlo v deváté minutě zápasu v pokutovém území Německa. Obránce Jens Hofer, jinak hrající za klub v páté švýcarské lize, zasáhl při výskoku kopačkou do oblasti obličeje a krku německého záložníka Leona Goretzku, který se poté v bolestech svíjel na trávníku.

Chorvatská rozhodčí Ivana Martinčová, která se stala první ženou, která rozhodovala zápas německé reprezentace, vytasila červenou kartu a Hofer se poroučel předčasně do kabiny. Z události byl však stejně otřesený jako ostatní. Když opouštěl hřiště, ujišťoval se u Goretzky, že je v pořádku.

Záložník se po ošetření vrátil do hry a byl střídán až na začátku druhého poločasu. Němci odstartovali svou kanonádu proměněnou penaltou, po první půli si nesli do kabiny náskok 3:0.

Ve druhém poločase si však zastříleli ještě víc, oslabené hosty zdecimovali celkově devíti góly a v kvalifikaci zvítězili v osmém z devíti zápasů. Nestačili překvapivě jen na Severní Makedonii, které doma podlehli 1:2.

Goretzka soupeři po zápase rychle odpustil, dokonce mu věnoval svůj dres.

"Byl z toho úplně hotový a zlomený. Bylo mi ho líto. Proto jsem mu dal svůj dres," řekl záložník Bayernu Mnichov listu Bild. Kvůli pohmožděnému krku nepoletí s reprezentací k nedělnímu zápasu v Arménii, kde svěřenci Hansiho Flicka zakončí úspěšnou kvalifikaci, v které si zajistili postup na šampionát v Kataru už před měsícem.

Reklama