Hlavní obsah

Chcete nás? Šilhavý chce mluvit s Fouskem o svojí pozici u reprezentace

Aktualizováno

Překvapivá reakce. Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý pro ČT sport uvedl, že si chce promluvit s předsedou FAČR Petrem Fouskem o pozici svojí a celého realizačního týmu. Asistent Jiří Chytrý pak dodal, že by bylo dobré všechno si vyjasnit ještě před březnovou baráží o postup na mistrovství světa. Národní tým skončil ve své kvalifikační skupině třetí za Belgií a Walesem a ve hře o šampionát zůstal jen díky úspěšnému vystoupení v Lize národů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenérský tým: Jiří Chytrý, Milan Veselý, Jaroslav Šilhavý a manažer Libor Sionko během hymny před utkáním kvalifikace ME 2020 s Bulharskem.

Článek

Pravdou je, že komentáře třetí příčku ve skupině neoslavují, národní tým nebude před baráží nasazen a začne ji venku, dost možná na půdě velmi silného soupeře.

Jako by však realizační tým vnímal nějaké konkrétní ohrožení. Trenér Jaroslav Šilhavý vnímá kritiku, ale nemyslí si, že by o jeho osudu měla rozhodnout baráž. V létě dovedl tým na EURO do čtvrtfinále.

Čeští fotbalisté nebudou v baráži nasazeni. Můžou narazit na Itálii, Wales nebo Skotsko

Sport.cz, FAČR

„Trošku mě to mrzí. Práce, kterou jsme za tři roky odvedli, jde pořád nahoru. A teď naše setrvání či nesetrvání bude záležet na tom, jestli postoupíme, nebo ne. Nevím, jestli je to zrovna ideální," řekl pro ČT sport kouč ze svého domova.

Budoucnost svou i celého realizačního týmu chce řešit osobně s předsedou asociace Petrem Fouskem. „Určitě budu rád, abychom si sedli a popovídali si, jaký je vůbec stav věci," vyzývá Šilhavý svého nadřízeného.

„Myslím, že by měl český fotbal vědět, jakou chce jít cestou. Vyhodnotit si naši práci za tři roky. Klidně může padnout ano, ne," přidává se asistent Jiří Chytrý, který vzhledem k pozitivnímu testu Šilhavého na koronavirus mužstvo v závěru skupiny vedl.

Nebyli jsme v dobrém rozpoložení, přiznal po remíze s Walesem trenér Jaroslav Šilhavý.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Myslím, že rozhodnutí by se mělo dělat v hlubším kontextu a nemělo by vycházet jednorázově z nějakého jednoho zápasu. Za mě je ideální v situaci, jaká je, aby se to rozseklo ještě před baráží," dodává Chytrý.

Výkonný výbor chystá hodnocení

Vedení asociace není nadšeno. „Se třetím místem ve skupině spokojený nejsem, naší ambicí měla být druhá příčka," poukázal Petr Fousek po závěrečném utrápeném duelu s Estonskem (2:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Petr Fousek během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace MS 2022.

Pozici trenéra Šilhavého zatím hodnotit nechtěl. „To je téma pro výkonný výbor, který bude vystoupení reprezentace v kvalifikaci hodnotit. Skončili jsme třetí, půjdeme do baráže. Rozhodly zápasy s Walesem, který si pak v závěru kvalifikace druhé místo ve skupině uhrál," podotkl předseda FAČR.

„Úspěch je založený na důvěře. Z příspěvku Petra Fouska jsem ji necítil," dává Šilhavý najevo rozčarování.

V zákulisí se již objevila informace, že pokud reprezentace do Kataru nepostoupí, měla by být odpovědnost za ni svěřena dvojici Ivan Hašek - Vladimír Šmicer.

Reklama