Hlavní obsah

ČT šetří, o práva na fotbalové MS se podělí s Novou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká televize se v rámci úsporných opatření rozhodla prodat část práv na vysílání fotbalového MS v Kataru televizi Nova. Diváci tak na obrazovkách ČT uvidí během podzimního šampionátu 32 zápasů, 18 utkání nabídnou pouze kanály Novy a 14 duelů odvysílají obě televize společně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kam doletí v Kataru populární "Kanárci"?

Článek

"Pokračujeme tak v nezbytných úsporách, které jsou navázány na pokles reálné hodnoty TV poplatku," vysvětlila překvapivý krok Česká televize na svém twitterovém účtu. „Mrzí mě, že nemůžeme nabídnout fotbalový šampionát v kompletní podobě, tak jak jsme původně plánovali a jak byli diváci vždy od České televizi zvyklí. Cena práv je ovšem natolik vysoká, že jejich částečný odprodej je v situaci, v níž se v tuto chvíli nacházíme, nutným krokem," doplnil výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Mezi sdílená utkání bude patřit například zahajovací zápas Katar - Ekvádor, obě semifinálová klání, zápas o třetí místo a finále. Podle tiskové zprávy televize Nova uvidí její diváci všechna utkání na volně dostupných stanicích. „Bude to i pro nás výzva divákům nabídnout nadstandardní servis z takto sledovaného turnaje. Přeji si, aby mistrovství světa zanechalo ve všech fanoušcích nezapomenutelné sportovní zážitky," míní šéfredaktor sportu Dušan Mendel

„Těší nás, že rozšiřujeme sportovní nabídku. K fotbalové Lize mistrů teď přidáváme další prémiový produkt s globálním přesahem. Zápasy mistrovství světa prožívá celý svět a těšíme se i na unikátní spolupráci s kolegy z České televize na této největší sportovní akci roku," říká generální ředitelka Novy Klára Brachtlová.

Letošní světový šampionát fotbalistů se hraje v Kataru a s ohledem na klimatické podmínky v pořadatelské zemi odstartuje až 21. listopadu. České reprezentaci se mezi 32 účastníků závěrečného turnaje nepodařilo probojovat a naposledy se tak na vrcholné fotbalové události představila v roce 2006 v Německu.

Reklama