Hlavní obsah

Další rozruch v portugalském týmu. Ronaldo nedorazil na trénink náhradníků

Kontroverzní dění kolem fotbalisty Cristiana Ronalda na MS v Kataru pokračuje. Portugalská reprezentace uštědřila v úterý debakl Švýcarsku (6:1) a zajistila si hladký postup do čtvrtfinále. Hvězdný Ronaldo se na hřiště dostal až v 73. minutě a svůj start z lavičky nesl se značnou nelibostí. Ve středu se prostor pro spekulace ohledně dění v portugalském týmu otevírá znovu. Podle deníku Marca totiž sedmatřicetiletý kapitán nedorazil na trénink náhradníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Portugalsko - ŠvýcarskoVideo: Česká televize

 
Článek

Hvězdný CR7 v Kataru nadále budí rozruch. Začalo to v utkání s Koreou. Trenér Portugalců tehdy stahuje Ronalda, který dal na MS zatím jeden gól z penalty, ze hřiště už po hodině hry. Útočník, jenž je po skandálních hádkách v Manchesteru United aktuálně bez angažmá, nadává na všechny strany a zřejmě i přímo kouči Fernandu Santosovi.

Trenér tak činí zřejmě jedno z nejsložitějších rozhodnutí kariéry. Hvězdného útočníka, který toho pro portugalskou reprezentaci tolik udělal, vyřazuje ze základní sestavy. Značnou část úterního osmifinále tak Ronaldo proseděl na lavičce a do hry se dostal až za rozhodnutého stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hattrick Portugalce Goncala RamoseVideo: Česká televize

Po konci duelu se spoluhráči nějak zvlášť dlouho neslavil a zmizel v útrobách stadionu, ještě před tím zachytily jeho rozčarování ve tváři aparáty fotografů, a to několikrát během utkání i po něm.

Foto: Carl Recine, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo a kouč Fernando Santos po zápase se Švýcary.

Den po portugalském postupu do čtvrtfinále uspořádal trenér Santos na hřišti trénink s hráči, kteří nastoupili proti Švýcarsku jako náhradníci. Ronaldo mezi nimi ale nebyl. Znovu se tak rojí spekulace ohledně toho, co se kolem odcházejícího krále fotbalu děje. Opakuje se snad bojkot, který pětinásobný držitel Zlatého míče předvedl v létě na Ostrovech?

Podle novinářů, kteří portugalskou reprezentaci sledují přímo v dějišti šampionátu, je jeho absence na tréninku překvapivá. Vedení týmu mezitím ujišťuje, že Ronaldo je v perfektní kondici a netrápí ho žádné zranění.

Reklama