Hlavní obsah

Fanoušci nakonec mohou na fotbalové MS v Kataru bez testu na covid

Na fotbalovém mistrovství světa v Kataru, které začne 20. listopadu, nakonec nebudou potřeba negativní testy na koronavirus. Zrušení dosavadního opatření, o kterém dnes rozhodlo katarské ministerstvo zdravotnictví, vstoupí v platnost 1. listopadu.

Foto: Mohammed Dabbous, Reuters

Fotbalové MS hostí v roce 2022 Katar, o šampionát v roce 2030 se uchází vedle Španělska a Portugalska také Ukrajina. Ilustrační foto

Článek

Fotbalový šampionát tak bude první sportovní globální akcí od počátku pandemie koronaviru, kde nebudou zavedena žádná proticovidová opatření. Pořadatelé očekávají, že na premiérové MS na Arabském poloostrově dorazí více než milion fanoušků.

Až dosud se návštěvníci Kataru museli při příletu do země prokázat negativním testem, v případě PCR testu ne starším než dva dny a u antigenního testu než den. Všichni starší 18 let museli mít také staženou aplikaci, která monitorovala jejich pohyb a zdravotní stav. Povinnost očkování ke vstupu do země byla zrušena už v září.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.