Hlavní obsah

FIFA na MS mění fotbal. Zápasy jsou dohromady už o hodinu delší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové mistrovství světa v Kataru má za sebou teprve druhý hrací den, ale nově nastoleného trendu si nešlo nevšimnout. Nastavené časy zápasů z různých důvodů narůstají do málo vídaných stopáží. V dosud čtyřech odehraných zápasech na šampionátu se dohromady nastavilo už 64 minut.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Íránský gólman Alireza Beiranvand je ošetřován během zápasu na MS s Anglií. Zápas se nakonec nastavoval celkem o 27 minut.Video: Česká televize

 
Článek

Podle francouzského serveru France Info se mezinárodní fotbalová federace FIFA rozhodla na mistroství aplikovat důslednější kompenzování minut, kdy se nehraje, v nastaveném čase. A v tomto směru také instruovala rozhodčí, kteří se evidentně novými instrukcemi řídí. V průměru nyní vychází osm nastavených minut na poločas.

„Chceme se vyhnout zápasům, kde se efektivně využije jen 42, 43 nebo 44 minut z hrací doby. Takže čas, který zabere střídání, penalty, ošetření, oslavy a samozřejmě VAR, musí být kompenzován," uvedl ještě před startem turnaje v Kataru šéf komise rozhodčích FIFA a bývalý známý sudí Pierluigi Collina.

Foto: Carl Recine, Reuters

Tabule signalizije desetiminutové nastavení zápasu fotbalového MS mezi Anglií a Íránem.

Extrémním případem v tomto směru byl pochopitelně pondělní duel Anglie s Íránem, v němž utrpěl zranění hlavy po střetu se spoluhráčem íránský gólman Alireza Beiranvand, jenž byl po dlouhém ošetřování na hrací ploše v úvodu zápasu vystřídán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Senegal - NizozemskoVideo: Česká televize

Íránec Mehdi Taremi nakonec z penalty korigoval jednoznačnou porážku svého týmu na konečných 2:6 až ve 103. minutě zápasu, v němž se celkem nastavovalo 27 minut.

Nastavením se nešetřilo ani v duelu Nizozemska se Senegalem. Vydřenou výhru favorizovaných Oranje 2:0 pečetil gólem v 99. minutě Davy Klaassen.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články