Hlavní obsah

Finále fotbalového mistrovství světa bude řídit polský rozhodčí Marciniak

Nedělní finále fotbalového mistrovství světa mezi obhájcem titulu Francií a Argentinou bude pískat Polák Szymon Marciniak. Nominaci rozhodčích na duel o zlato, který se bude hrát na stadionu v Lusailu od 16:00 SEČ, ve čtvrtek oznámila mezinárodní fotbalová federace FIFA.

Foto: Jorge Saenz, ČTK/AP

Rozhodčí Szymon Marciniak a Argentinec Lionel Messi během utkání s Austrálií.

Článek

Jednačtyřicetiletý Marciniak, jenž je na listině sudích FIFA od roku 2011. Letos v březnu se představil i v české nejvyšší soutěži a odřídil pražské derby mezi Spartou a Slavií. Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR jeho výkon ocenila. Na světovém šampionátu debutoval před čtyřmi lety v Rusku a nyní ho čeká vrchol dosavadní kariéry. Na čarách mu budou ve finále katarského turnaje asistovat krajané Pawel Sokolnicki a Tomasz Listkiewicz.

Na šampionátu zatím Marciniak řídil dva duely a potkal se s oběma finalisty. V základní skupině pískal zápas Francie s Dánskem (2:1). V osmifinále rozhodoval duel Argentinců s Austrálií (2:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Polský rozhodčí Szymon Marciniak uklidňuje hráče Slavie a Sparty během derby.

Zápas o bronzové medaile mezi Chorvatskem a Marokem, který se bude hrát v sobotu od 16:00 SEČ, bude pískat katarský rozhodčí Abdulrahmán Džasím.

Reklama