Hlavní obsah

I po kalamitě vládne v reprezentaci pohoda. Nováček Kuchta se představoval, Souček trénoval individuálně

Praha

Docela pohoda na to, jaká pohroma fotbalovou reprezentaci před pokračováním kvalifikace o postup na MS v Kataru postihla. Na úterním tréninku odlehčil situaci, která nastala, kdy z týmu vypadli na poslední chvíli čtyři marodi, nováček Jan Kuchta. Ještě než příprava na páteční zápas s Walesem začala, musel slávistický kanonýr do kruhu vytvořeného spoluhráči, trenéry a vůbec všemi muži Šilhavého realizačního týmu. Dodatečně povolanému novicovi nezbylo, než aby se patřičně představil...

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyněVideo: Sport.cz

 
Článek

O své zálibě k chovu slepic a vejcím, která nosívá v Edenu i do kabiny, při reprezentačním představování král ligových střelců z minulé sezony nemluvil. Tedy alespoň o ní nemluvil v kruhu nových spoluhráčů.

Se svojí partnerkou se jim ovšem pochlubil. „Mám přítelkyni. Staronovou, vrátil jsem se k ní, křestní jméno Bára," dozvěděli se. Na trenérovu připomínku, jestli nepřidá upřesňující podrobnosti, už ale Kuchta nereagoval. A na Šilhavého dotaz, jestli mají či si pořídili pejska také ne.

Zato přiznal, že je rád za pozvánku, kterou v pondělí dostal a mohl na sraz národního mužstva dorazit. „Ve čtyřiadvaceti," připomněl, kolik mu je let.

Pochopitelně že s reprezentací poté naplno trénoval, zatímco jeho kluboví spoluhráči Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík se vraceli zpátky do Edenu. Zranění a dobrozdání lékařů jim po absolvované prohlídce vystavilo omluvenku.

I legionář z Ostrovů Vladimír Coufal se jí dočkal, čímž byla kalamita hned na úvod reprezentačního srazu dovršena. Ani jeho totiž zdravotní problémy do kvalifikačních duelů v pátek v Edenu proti Walesu a v pondělí v ruské Kazani proti Bělorusku nepustí.

Patrik Schick na tréninku fotbalové reprezentace

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

A to se ještě uvidí, jak na tom bude jeho klubový parťák Tomáš Souček. Ten totiž s reprezentací společnou přípravu neabsolvoval a na Strahově trénoval individuálně

Trenér Šilhavý mezitím vyhlížel nové muže, které za zraněnou čtveřici povolal narychlo do svého výběru. Plzeňáky Jana Kopice a Milana Havla, sparťana Tomáše Wiesnera a legionáře z bratislavského Slovanu Jaromíra Zmrhala.

„V reprezentaci už s námi všichni čtyři byli, takže víme, že se na ně můžeme spolehnout," tvářil se kouč, jako by ho vynucené rošády ani nevyvedly z míry.

Reklama