Hlavní obsah

Jsi v repre, zvěstoval mentor Rosický. Krejčí daroval nominaci mladšímu bráchovi k narozeninám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Splní si další velký sen. Ladislav Krejčí mladší se poprvé vydá na sraz A-týmu fotbalové reprezentace. O nominaci na baráž kvalifikace mistrovství světa proti Švédsku se dozvěděl doma v Rosicích u Brna. Sparťané dostali od trenéra Vrby dva dny volna. „Vyšlo to parádně, mladší brácha měl zrovna v den oznámení nominace 13. narozeniny. Jsem rád, že jsme mohli s rodinou a nejbližšími oslavit všechno dohromady,“ usmívá se 22letý záložník či stoper.

Že se nám rozpadla obrana? Nebudeme plakat, musíme si poradit, ví Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

 
Článek

Hektické dny. Ještě večer se musel vydat do Prahy. Spěchal na Spartu, kde byl jedním z prvních hostů charitativního projektu 24 hodin pro Ukrajinu.

Jak jste se o nominaci dozvěděl?

V pondělí mi jako první gratuloval sportovní ředitel Tomáš Rosický. Nejdřív jsem ani nevěděl, k čemu... Beru ho jako velkého mentora, fotbalový vzor. Podílel se na mém příchodu do Sparty a od začátku je mi tady hodně blízko. Měl jsem velkou radost, skvělá zpráva, navíc od takové persony, sám dělal v reprezentaci kapitána. Po něm se mi pak ozval taky trenér Šilhavý.

Silná Rosického generace se na světový šampionát podívala jen jednou, český fotbal čeká na další postup dlouhých 16 let. Nenapadá vás, že snad přicházíte zrovna v pravou chvíli?

Mám hlavně hroznou radost, že se můžu k národnímu týmu připojit. Jsem rád, že šance přišla. Ano, snad ve správnou chvíli. A udělám všechno, abych na ni byl připravený. Věřím, že jak přes Švédsko, tak potom i přes Polsko postoupíme.

Trenér Šilhavý vás spolu s dalším nováčkem slávistou Lingrem uvedl jako tahouny svých týmů. U vás navíc poukázal, že můžete hrát i stopera. Přišel o celou obranu z loňského ME, což může vaši naději na první start zvyšovat, ne?

Vůbec si netroufám odhadovat. Na šanci jsem čekal a doufal, že se jí dočkám. Jak říkám, teď chci být hlavně připravený.

Patrik Schick věří, že bude k dispozici, ale jistotu ještě nemáme, říká Jaroslav Šilhavý

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

S uvedením do reprezentační kabiny vám jistě pomohou kluboví spoluhráči Adam Hložek a Jakub Pešek.

Určitě je příjemné mít je při sobě. Znám ale hodně dalších kluků, hlavně z jednadvacítky, kde jsme spolu něco odehráli. A v mužstvu je i můj fotbalový brácha Michal Sadílek. Na všechny se těším.

Jak dlouho berete Michala jako fotbalového bráchu?

To už je opravdu dlouho. Nastupovali jsme proti sobě, když ještě hrál za Slovácko. Sešli jsme se v reprezentaci U16 a pak spolu postupovali do dalších kategorií. Máme podobný názor na fotbal, žereme ho stejně. (úsměv)

Michal na rozdíl od vás ve velmi mladém věku odešel do ciziny. A co vy? Zbrojovka, Sparta, v ní v poslední době nejednou kapitánská páska, teď reprezentace. Zbývá také už jen zahraniční angažmá...

Budu se jen opakovat, správné kroky se dějí ve správné momenty. Ve Spartě jsem spokojený, mám v ní cíle, v jejichž naplnění pořád věřím. Uvidíme, až to přijde. Soustředím se na své věci ve Spartě. A teď také v nároďáku. Jsem rád, že to tak může být.

Reklama