Hlavní obsah

Kane má první gól a rekord, Albion už vyhlíží bitvu s Francií. Věříme si, zní z týmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhráli skupinu, přešli přes Senegal a poslední tři zápasy nedostali gól. Angličany ale čeká ve čtvrtfinále možná první opravdová zkouška. „Těžký duel, jsou to úřadující mistři. Bude to opravdová dobrá bitva,“ vyhlíží sobotní klání proti úřadujícím mistrům světa z Francie kapitán Harry Kane.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Anglie - SenegalVideo: Česká televize

 
Článek

„Po postupu budeme slavit, ale teď už jsme ve vyřazovací fázi, takže se musíme zotavit a pak myslet na dalšího soupeře," uvědomuje si záložník Phil Foden, jenž si proti Senegalu připsal dvě gólové asistence.

Anglie i Francie patří mezi největší favority letošního mundialu, do boje o cenné kovy ale projde jen jeden z nich. „Zatím vypadají jako nejsilnější tým na turnaji. My si ale věříme," zdůrazňuje Foden.

„Francie je vynikající tým s fenomenálními výsledky a několika vynikajícími individualitami. Je to tedy bezpochyby zápas, ve kterém budeme muset předvést to nejlepší, co v nás je," dodává kouč Albionu Gareth Southgate.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Francie - PolskoVideo: Česká televize

Anglie v Kataru zatím neoslňuje, ale hraje účelně. Spoléhá na pevnou defenzívu v čele s brankářem Jordanem Pickfordem, jenž i proti Senegalu zhatil za stavu 0:0 dvě stoprocentní příležitosti posledních afrických šampionů.

„Jsem opravdu šťastný. Zápasy ve vyřazovací části nejsou nikdy snadné, Senegal hrál ze začátku velmi disciplinovaně. Ale my ukázali během turnaje vyspělost. Klukům patří uznání," hodnotí Kane, který v nastavení prvního poločasu na 2:0 a vstřelil v Kataru svůj první gól. „Jsem za něj opravdu rád. Hned se cítím lépe," prozradil muž, jenž se za Albion prosadil už dvaapadesátkrát a jen jedna trefu mu chybí na vyrovnání legendárního Waynea Rooneyho na čele historické tabulky anglické reprezentace.

„Senegal pečlivě bránil a byl na tom velmi dobře fyzicky. Naším úkolem bylo čekat, držet míč a být neustále v pohybu," dodává Foden.

Nedoceněný Henderson i rekord Kanea

Angličané hrozili ze zisků ve středu pole a následných rychlých protiútoků. Ukázkou byl i první gól, který vstřelil po přihrávce 19letého Judea Bellinghama zkušený Jordan Henderson. Ve věku 32 let a 170 dnů se stal druhým nejstarších střelcem své země na mistrovství světa. Starší byl jen Tom Finney v roce 1958 proti Sovětskému svazu (36 let a 64 dnů).

„Jordan byl skvělý. Vidím některé nesmysly, které se o jeho hře říkají. Upřímně řečeno, je to směšné. Je technicky nedoceněný a ve velkém zápase opět vstřelil důležitý gól. Je na čase, aby se mu dostalo trochu respektu," zdůrazňuje Bellingham.

„Jude a Hendo byli v odebírání balónu ve středu pole vynikající. Henderson je vůdce, stmeluje tým. Pro Harryho Kanea i pro nás pak bylo důležité, že konečně skóroval," připomněl Southgate opět útočníka Tottenhamu, jenž 11. gólem na velkých akcích v reprezntačním dresu překonal dosavadního lídra této statistiky Garyho Linekera.

Reklama