Hlavní obsah

Kanonýři v ohrožení! Schick netrénuje a v neděli hrát nebude, Kuchtovi zbývá už jen poslední cesta z Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Špatné zprávy pro národní tým před rozhodující bitvou o postup na MS v Kataru. Fotbalista Leverkusenu Patrik Schick po zranění ještě netrénoval s týmem. Podle trenéra Gerarda Seoaneho v neděli ve Wolfsburgu nenastoupí. Pak by zřejmě nedorazil ani na pondělní sraz národního týmu před baráží ve Švédsku. S ohledem na válečný konflikt se komplikuje také přílet dalšího útočníka Jana Kuchty z Ruska...

Patrik Schick věří, že bude k dispozici, ale jistotu ještě nemáme, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

 
Článek

„Patrick Schick pokračuje v rehabilitačním tréninku, a ještě neabsolvoval ani jednu společnou přípravu s mužstvem. Zátěž v individuální přípravě je jiná než při přípravě s týmem. Pro zápas s Wolfsburgem není," uvedl na twitteru kouč Leverkusenu Gerardo Seoane, že pro nedělní bundesligový duel s českým legionářem nepočítá.

Český reprezentant, na kterého trenér Jaroslav Šilhavý hodně spoléhal pro semifinálové play off ve švédské Solně, se ve čtvrtečním utkání Evropské ligy mezi Leverkusenem a Bergamem neobjevil ani mezi náhradníky Bayeru.

Spekulovalo se tudíž o tom, že ho švýcarský kouč Gerardo Seoane šetří na nedělní bundesligové střetnutí. Jenže teď je víceméně jisté, že Schick nevyrukuje ani do duelu ve Wolfsburgu.

Je tudíž otázkou, zda ho bude klub ochoten uvolnit na sraz české reprezentace a barážové střetnutí.

„Proběhne komunikace mezi lékaři. Nemohu proto v tuto chvíli říci, jak to s ním bude dál v příštích dnech a jak to bude s jeho nominací do národního mužstva," odpověděl Seoane na tiskové konferenci před zápasem ve Wolfsburgu na přímý dotaz, jak to bude se účastí Patrika Schicka v českém národním týmu.

Foto: Karel Felt, Právo

Český kanonýr Patrik Schick a manažer Pavel Paska.

Hráčův manažer Pavel Paska před časem prohlásil, že Schickovo uvolnění podmiňuje Leverkusen tím, že musí odehrát v jeho dresu celý soutěžní zápas.

Reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý se ovšem nechal při nominaci na zápas se Švédskem slyšet, že o takovéto podmínce nic neví a ani o ní oficiálně neslyšel. Ostatně, ani trenér Leverkusenu se o náí nezmínil.

"Dovedu si představit, že když hráč nemůže nastoupit v neděli a v pondělí je sraz, asi by se spojili lékaři," předvídal Šilhavý ostatně už při nominaci, že své si k nominaci nejspíš řeknou kluboví a reprezentační doktoři.

Dostane se Jan Kuchta z Ruska na sraz reprezentace? Pustí ho Lokomotiv Moskva?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

V nominaci je i útočník Jan Kuchta, který působí v Lokomotivu Moskva. I když kvůli invazi na Ukrajinu platí zákaz letů z Ruska do zemí Evropské unie, reprezentace doufá, že by se na sraz měl dostat.

„Chtěl reprezentovat za každou cenu. Lze ho sem dostat, máme pro něj spojení, poletí s dvěma přestupy přes Bělehrad a Vídeň. Klub žádné problémy nedělá, naopak," uvedl v úterý při oznámení nominace manažer reprezentace Libor Sionko.

Situace se ovšem komplikuje i v případě exslávisty. Plánovaná cesta padla, srbské aerolinie přestaly létat mezi Bělehradem a Moskvou.

„Zbývá ještě možnost přes Turecko. Kdyby nevyšla ani ta, už bychom měli velký problém," řekl ve čtvrtek večer pro ČT sport vedoucí týmu Tomáš Pešír.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Kaša, Milan Havel, Tomáš Holeš, Alex Král a Jakub Pešek během tréninku fotbalové reprezentace.

Reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý pochopitelně počká až do pondělního srazu, jak Schickovo a Kuchtovo martyrium dopadne, původně ohlášenou jednadvacetičlennou nominaci ale už o dvě jména rozšířil. Na srazu národního týmu se budou hlásit také krajní obránce Milan Havel a hrotový útočník Tomáš Pekhart.

„Už na úterní tiskové konferenci jsem naznačil, že minimálně jedním dodatečně nominovaným hráčem bude obránce. Jak Milan Havel, tak Tomáš Pekhart už mají s reprezentací zkušeností, takže víme, že nám pomůžou," uvedl trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články