Hlavní obsah

Kolumbie - Jamajka 1:0Kolumbijské fotbalistky jsou poprvé ve čtvrtfinále MS

Aktualizováno

Kolumbijské fotbalistky postoupily při své třetí účasti na mistrovství světa poprvé do čtvrtfinále. V Melbourne dnes porazily překvapení turnaje Jamajku 1:0. V druhém dnešním osmifinále potvrdily Francouzky roli favoritek jednoznačným vítězstvím 4:0 nad Marokem.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Kolumbijské fotbalistky Daniela Caracasová (vlevo) a Carolina Ariasová se radují z postupu přes Jamajku.

Článek

Zápas před téměř 28 tisíci diváků v Melbourne rozhodla v 51. minutě kapitánka Catalina Usmeová, jež devětatřicátým gólem potvrdila roli nejlepší kolumbijské reprezentační střelkyně. V sobotním čtvrtfinále v Sydney se Jihoameričanky střetnou s mistryněmi Evropy z Anglie.

Jamajčanky, které startovaly na MS podruhé v historii a poprvé postoupily do play off, vypadly po prvním inkasovaném gólu na turnaji. V základní skupině "Reggae Girlz" mimo jiné uhrály bezbrankové remízy s Francií a Brazílií.

Francouzky v závěrečném osmifinále rozhodly v Adelaide o vítězství nad nováčkem Marokem třemi góly během osmi minut v prvním poločase. Po přestávce pak pečetila skóre svou druhou brankou v zápase Eugenie Le Sommerová. Svěřenkyně trenéra Hervého Renarda se v sobotu v Brisbane utkají se spolupořadatelem šampionátu Austrálií.

Mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu - osmifinále:
Kolumbie - Jamajka 1:0 (0:0),
Francie - Maroko 4:0 (3:0)

Reklama