Hlavní obsah

Komplikace pro reprezentaci! Schick bude chybět několik týdnů. Co na to Šilhavý?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tohle by mohl být pro reprezentaci obrovský problém! Český fotbalista Patrik Schick se zranil v pátečním ligovém utkání v Mohuči. Následná magnetická rezonance potvrdila trhlinu v lýtkovém svalu. Zástupci Leverkusenu uvedli, že český kanonýr bude chybět několik týdnů. Česko už brzy čeká souboj o postup na mistrovství světa.

Foto: Frey Thomas, ČTK

Útočník Patrik Schick bude podle sportovního ředitele Leverkusenu Rudiho Völlera mimo hru nejméně tři týdny. V neděli ho ještě čeká magnetická rezonance.

Článek

Zranění ohrožuje Schickovu účast v play off o postup na mistrovství světa. České fotbalisty čeká 24. března semifinálový souboj ve Švédsku, v případě vítězství by hráli s lepším z duelu Rusko - Polsko.

Realizační tým reprezentace je samozřejmě v pozoru. "S Patrikem jsem v kontaktu. Samozřejmě je to před baráží nepříjemná zpráva, ale věřím, že zranění vyléčí a budeme s ním moci naplno počítat," doufá trenér Jaroslav Šilhavý.

Šestadvacetiletý útočník dal v utkání 23. kola už dvacátý gól v této sezoně bundesligy, v níž táhne Leverkusen za postupem do Ligy mistrů. Krátce po přestávce ale musel Schick střídat. Už zhruba po půlminutě hry si bez cizího zavinění poranil levé lýtko. Třetí tým tabulky v Mohuči neudržel dvakrát vedení a prohrál 2:3.

Kandidáti na gól roku FIFA - Patrik Schick

Více gólů než Schick dal v tomto bundesligovém ročníku jen Polák Robert Lewandowski, který nasázel v dresu mistrovského Bayernu 26 branek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články