Hlavní obsah

Komplikace zase pro štěstí, nebo smůla? Reprezentace kvůli poruše letadla musí měnit plány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

A je to tady zase. Česká fotbalová reprezentace mění program. Z důvodu technické závady na letadle se do Švédska přesune až ve středu. Loni nastal stejný problém, když se chystala na osmifinále EURO. Porouchaný stroj jí tehdy přinesl štěstí, v Budapešti pak Nizozemsko vyřadila. Na sever teď potřebuje odcestovat ke čtvrtečnímu utkání semifinále baráže o postup na mistrovství světa do Kataru.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Letadla někdy zlobí... Zleva Tomáš Vaclík, Jakub Jankto a Antonín Barák na archivním snímku po přistání v Belfastu.

Článek

Lze vstoupit dvakrát do téže řeky? Brzy se ukáže... Odklad odletu kvůli poruše na stroji loni v červnu české reprezentaci přinesl štěstí. Šilhavého svěřenci odcestovali do Budapešti až s půldenním zpožděním a náhradním strojem. V osmifinále proti Nizozemsku předvedli svůj nejlepší výkon na EURO a postoupili dál.

Utkání v Solně na okraji Stockholmu bude ve čtvrtek prvním krokem k postupu na světový šampionát. Vítěz pak zamíří k rozhodující bitvě do Polska.

Tiskový mluvčí fotbalové reprezentace Petr Šedivý o problémech s odletem do Švédska

FAČR

Trenér Jaroslav Šilhavý by se rozhodně raději přidržel původního plánu. Národní tým si ještě dopoledne zatrénoval na Strahově, odpoledne měl v 16:00 z Ruzyně odletět do Švédska.

Kvůli problémům s letadlem ale musel narychlo změnit plány a noc z úterý na středu ještě stráví v Praze. V dějišti utkání v Solně poblíž Stockholmu ve středu absolvuje tradiční předzápasový trénink a ve čtvrtek od 20:45 nastoupí k semifinále play off.

Reprezentace nemá s letadlem technické problémy poprvé. Loňská patálie před vítězným osmifinále mistrovství Evropy s Nizozemskem nebyla první. V roce 2018 ještě za předchozího kouče Karla Jarolíma zase národní tým podle původního plánu neodletěl na přípravný turnaj do Číny.

"Věříme, že když už musíme takové starosti řešit, tak vše nakonec dopadne jako loni při EURO, kdy jsme po podobných problémech porazili Nizozemsko a postoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy," doufá mluvčí národního týmu Petr Šedivý.

Reklama