Hlavní obsah

Kritika nekritika, šéf FIFA je z průběhu MS v Kataru nadšený

Předseda mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino je z dosavadního průběhu mistrovství světa v Kataru nadšený. Ocenil nejen sportovní úroveň, ale také průměrnou návštěvnost přes 51 tisíc lidí na utkání.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Šéf FIFA Gianni Infantino na tiskové konferenci v Dauhá před startem MS.

Článek

"Viděl jsem všechny zápasy a musím jasně říct, že za sebou máme nejlepší skupinovou fázi v historii. Hrálo se na nádherných stadionech a zápasy měly velmi, opravdu velmi vysokou kvalitu," citovala Infantina agentura DPA.

Podle šéfa FIFA v televizi zatím šampionát sledovaly přes dvě miliardy fanoušků. Návštěvnost na zápasech v Kataru, kde v úterý skončilo osmifinále, v průměru na zápas přesáhla 51 tisíc diváků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hattrick Portugalce Goncala RamoseVideo: Česká televize

"Je to prostě neuvěřitelné. Atmosféra na zápasech je fantastická. Dva a půl milionu lidí fandí v ulicích Dauhá a další stovky tisíc povzbuzují na stadionech," prohlásil dvaapadesátiletý Infantino.

Katar získal pořadatelství mistrovství světa v roce 2010 a takřka od samého počátku čelil bohatý emirát kritice. Důvodem je podezření ze zmanipulované volby a především opakované porušování lidských práv.

Reklama