Hlavní obsah

Kuchta si spraví náladu po derby, je dodatečně povolán do reprezentace

Praha
Aktualizováno

Nedělní derby mu radost nepřineslo. Rivalovi gól nedal, dostal žlutou kartu a musel strávit porážku. Útočník Slavie si však hned v pondělí spravil chuť. Jan Kuchta byl dodatečně povolán do fotbalové reprezentace pro říjnové zápasy kvalifikace o postup na světový šampionát v roce 2022 v Kataru. Češi se utkají v Praze s Walesem a v Kazani s Běloruskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Slavie Praha během utkání s Hradcem Králové.

Článek

Dočkal se povýšení do národního týmu. V minulé sezoně se spolu s Hložkem stal králem ligových střelců. Čtyřiadvacetiletý útočník pražské Slavie odehrál v aktuálním ročníku šest zápasů domácí soutěže, ve kterých vstřelil pět branek a je aktuálně na děleném druhém místě tabulky nejlepších kanonýrů.

V aktuálním ročníku zasáhl Jan Kuchta také do zápasů v rámci předkol Ligy mistrů i Evropské ligy a nastoupil také do dvou zápasů Konferenční ligy. Proti Unionu Berlín pomohl gólem k výhře 3:1.

Kuchta má za sebou řadu startů v reprezentačních mládežnických kategoriích, když oblékal dresy národního týmu od 18 do 21 let. Naposledy reprezentoval v roce 2018, kdy nastoupil za jednadvacítku proti Bělorusku. V den zápasu právě proti Bělorusku v kvalifikaci o postup na světový šampionát (11. 10. 2021) to bude na den přesně tři roky.

Do reprezentace se vrací Patrik Schick. Pomstí se Walesu za březnovou červenou kartu?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Zápas proti Walesu bude v pátek 8. října od 20:45 hostit Sinobo Stadium v Praze (domácí stadion Slavie). Národní tým je v kvalifikační skupině E po pěti z osmi zápasů se sedmi body na druhém místě, třetí Wales má stejně bodů a utkání k dobru. Za přímým postupem míří dosud neporažená Belgie, týmy na druhých místech čeká play off. V něm se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají téměř jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články