Hlavní obsah

Kúdela dostal loktem a střídal. Výborně, Garethe, oceňují Balea ostrovní fandové

Dobře mu tak, paráda! Z druhé strany ale také ostrá slova a odsouzení za podlou zákeřnost. Když hvězdný Gareth Bale zasáhl loktem do obličeje Ondřeje Kúdelu, který pak v kvalifikačním duelu českého týmu ve Walesu, střídal, spustilo to lavinu reakcí na sítích. Ty z Ostrovů trefu kvitovaly.

Foto: John Sibley, Reuters

Český fotbalista Tomáš Souček gratuluje Garethu Baleovi po vítězství Walesu.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Kúdelův případ zjevně pokračuje. Třaskavými momenty ze zápasu s Rangers to pro slávistu neskončilo. Řeší to UEFA. Panovaly obavy o bezpečnost zadáka Slavie, který nakonec ale znovu vyrazil na Ostrovy s reprezentací. A to ho ještě zřejmě čeká Arsenal.

V závěru úterního zápasu dostal Kúdela ránu loktem od Balea a musel střídat. Zákrok zůstal bez povšimnutí rozhodčího. Velšan přitom evidentně o protivníkovi věděl, ještě pohledem kontroloval situaci a pozici si v souboji mírně řečeno dostatečně kryl. Úder byl zjevný. A úmyslný? jak by se mohlo zdát. Kdo ví.

Je to každopádně neprokazatelné. O to demonstrativněji to mohlo působit. Přímo před střídačkami, v žádné skrumáži... Ozývá se i česká strana publika. Zákeřné, podlé, jasná červená...

Do té doby byl přitom i přes vylučování relativně klid. Velšané nastoupili v tričkách s nápisem ´ukaž rasismu červenou kartu´. Češi k údivu domácích nepřikročili k mnohdy již tradičnímu pokleknutí. Ale dramatické chvíle přišly až v závěru.

U řady ostrovních fandů je teď Bale za hrdinu a kvalitního mstitele, Tolik chvály se k němu dlouho nehrnulo. „To je za nás za všechny, od Garetha," napsal Kúdelovi jeden ze zjevných příznivců Rangers.

Nádhera, dobrá práce, přidali se další. „Ampadu mu také jednu před tím vrazil," rozplýval se jiný fanoušek.

Bylo zjevné, že ostrovní fotbal kauzou Kúdela vers. Kamara stále žije. Shrnující stanovisko možná poněkud překvapivě přidal komentátor stanice Sky: „Mnoho lidí se teď nebude zlobit, když mu (Kúdelovi) dal (Bale) loktem do obličeje."

Zákrok Garetha Balea na Ondřeje Kúdelu podle vás byl...
zákeřný úmysl
95,5 %
neúmyslný, vyplývající ze hry
4,5 %
Celkem hlasovalo 19525 čtenářů.

Reklama