Hlavní obsah

Maročané si brambory cení. Chorvatsku gratulujeme, vrátíme se silnější, vzkazuje kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První medaili pro Afriku či arabský svět nezískali, přesto je trenér Maročanů Valíd Radžradžuíh relativně spokojený. Uznává, že Chorvatsko si bronz z fotbalového MS v Kataru zaslouží, jeho tým má ale prý budoucnost a pro další šampionáty má na čem stavět.

Foto: Reuters

Marocký trenér Valíd Radžradžuíh během utkání o bronz na fotbalovém MS v Kataru.

Článek
Fotogalerie

„Hořká porážka, ale výsledek je spravedlivý. Chorvatsku gratuluji k bronzu. Bylo to intenzivní a fyzicky náročné utkání, hráči byli unaveni," prozradil Radžradžuíh po sobotní prohře 1:2.

„Z tohoto mistrovství světa se poučíme. Jsme šťastní, protože jsme skončili čtvrtí, na tak mladý tým je to opravdu skvělý výsledek. Budeme pracovat na tom, abychom se vrátili silnější. Základ je opravdu dobrý," dodal 47letý kouč.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání o 3. místo na fotbalovém MS v Kataru. Chorvatsko vyhrálo nad Marokem 2:1.Video: Česká televize

Uznal, že Chorvatsko mělo více zkušeností, Maročané ale prý nejsou daleko od toho, aby stabilně patřili mezi nejlepšími týmy světa. „Základ je dobrý, máme kvalitní fotbalisty. Bohužel, chtěli jsme udělat radost fanouškům, ale nezvládli jsme to. Byla to od nás velká show," doplnil Radžradžuíh.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vyrovnání Maroka v zápase o bronzVideo: Česká televize

Maročané dokázali v play-off vyřadit Španěly i Portugalce, Francouzi v semifinále a Chorvatsko v boji o bronz byli nad jejich síly. Pro Afričany jde přesto o historický okamžik, nikdo z jejich kontinentu se ještě mezi čtyři nejlepší země fotbalového MS nikdy nedostal.

„Dejte Maroku pár dní odpočinku, pak si uvědomí, že dobyli svět a ukázali, jak severoafrický tým může dojít daleko. Mohou být na sebe hrdí," ocenil pro BBC bývalý německý reprezentant a mistr světa z roku 1990 Jürgen Klinsmann.

Reklama