Hlavní obsah

Místo Kataru infarkt! Mezinárodní rozhodčí Hategan skončil na operačním sále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elitní mezinárodní fotbalový rozhodčí Ovidiu Hategan byl hospitalizován poté, co ho o víkendu postihl infarkt myokardu. Jednačtyřicetiletý rumunský arbitr se podrobil operaci, při níž mu byl zaveden stent. Informuje o tom britský deník Daily Mail s tím, že do konce týdne zůstane Hategan v nemocnici na pozorování.

Foto: Profimedia.cz

Rumunský rozhodčí Ovidiu Hategan při utkání Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Atléticem Madrid.

Článek

Uznávaný sudí údajně pocítil v neděli po krátkém tréninku v Aradu bolest na hrudi a rozhodl se zajet do nemocnice, aby svůj stav konzultoval s odborníky. Vyšetření prokázalo, že skutečně prodělal infarkt, a tak byl převezen do Temešváru, kde se následně podrobil chirurgickému zákroku.

Hategan působí v soutěžích UEFA řadu let, v únoru například řídil utkání v Lize mistrů mezi Manchesterem United a Atléticem Madrid. Minulý týden zase fungoval v roli čtvrtého rozhodčího při utkání baráže o postup na MS 2022 mezi Walesem a Rakouskem. Na minulém EURO v roce 2020 vedl zápasy ve skupinové fázi Slovensko – Polsko a Itálie – Wales.

Jeho jméno figuruje i na širším dvacetičlenném nominačním seznamu evropských rozhodčích pro letošní světový šampionát v Kataru, na turnaj však pocestuje jen polovina z nich. Podle médií je však nyní ohrožena nejen Hateganova účast v Kataru, ale i jeho další kariéra.

Reklama

Související témata: