Hlavní obsah

Nasadil tělo za svou zemi. Američan Pulisic při gólu trpěl, střídal, ale vzkázal, že osmifinále stihne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuhle bolest krásně hojí postup do osmifinále mistrovství světa ve fotbale. Američany mezi šestnáct nejlepších týmů na mundialu v Kataru katapultoval v zápase s Íránem hvězdný záložník Christian Pulisic z Chelsea, který v 38. minutě na hranici sebedestrukce vlétl do malého vápna, dostal naloženo a o přestávce musel střídat. Ale dal v této situaci jediný gól utkání, Spojené státy americké tak postupují a v osmifinále vyzvou v sobotu Nizozemsko. Pulisic na sociálních sítích vzkázal, že bude fit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Írán - USAVideo: Česká televize

 
Článek

Gólová akce Američanů byla perfektní. Weston McKennie pasem našel v pokutovém území nabíhajícího Sergiňa Desta, který krásně hlavou nasměroval míč před bránu. Mezi íránskými obránci se k němu jako první prodral Pulisic a pohotově ho poslal do sítě. Poté se tvrdě střetnul s brankářem Alírezáou Baíranvándem.

Čtyřiadvacetiletý tahoun USA z Chelsea si radost na hřišti vůbec neužil, desítky vteřin zůstával ležet, musel být ošetřován. V posledních minutách prvního poločasu se zranění ještě snažil rozběhat, ale nemohl pokračovat, o přestávce šel z placu. Poranil si břišní svaly.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Christian Pulisic z USA po vstřelení vedoucího gólu zůstal zraněný ležet v íránské brance

„Dal své tělo za svou zemi," glosoval neohrožené počínání hlavní tváře týmu bývalý americký reprezentant Alexi Lalas ve studiu FOX Sports. „Mluvili jsme o odkazech, chování ve velkých chvílích, o důležitých gólech. Nevím, jestli v kariéře vstřelil důležitější branku," přidal Clint Dempsey, jenž je s 57 trefami jedním ze dvou nejlepších střelců v historii amerického národního mužstva.

„Jsme mu vděční za to, že tam takhle nastavil svoje tělo. Zároveň si myslím, že pětadvacet kluků, kteří tu jsou mimo Christiana, by udělali totéž," prohlásil spoluhráč McKennie.

Pulisic velí americké ofenzivě. Je dravý a šikovný. Je lídrem a jde příkladem. „Je úžasné, když je jeden z vašich nejlepších hráčů zároveň jedním z nejpracovitějších. Christian takový jistě je. Ani neumím říct dost pozitivních věcí o něm," rozplýval se trenér Američanů Gregg Berhalter.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Wales - AnglieVideo: Česká televize

Podle prvních zpráv by se jemu i celému týmu mohlo ulevit, zranění by Pulisice nemělo vyřadit ze sobotního osmifinále proti Nizozemsku. „Jsem tak pyšný na kluky. V sobotu budu připraven. Nebojte se," vzkázal z nemocnice na sociálních sítích Pulisic.

Reklama