Hlavní obsah

Neplač pro mě, Argentino. Internet se baví šokujícím vítězstvím Saúdů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle před začátkem utkání čekal málokdo. Toho, kdo si vsadil na výhru Saúdské Arábie nad Argentinou, musela asi většina fotbalových fanoušků považovat za blázna. Po šokující výhře Saúdů 2:1 ho ale musí oslavovat jako hrdinu. Internetem nyní koluje řada vtipných reakcí na tento zápas, ale i pochvalných komentářů na výkon arabského týmu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - Saúdská ArábieVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

„Don´t cry for me Argentina," zřejmě píseň dnešního dne nejen pro všechny sázkaře. Takto zní jeden z příspěvků na sociálních sítích, který reaguje na zatím rozhodně největší překvapení letošního světového šampionátu v Kataru. Saúdská Arábie porazila Argentinu 2:1 a po třech letech a 36 zápasech ukončila její rekordní šňůru bez prohry.

Argentina přitom po sporně odpískané penaltě vedla díky Messimu v 10. minutě 1:0, ale poté jí nebyly uznány další góly a na začátku druhého poločasu dvakrát udeřil soupeř. Argentinci už nedokázali zareagovat a překvapení bylo na světě.

„Tohle je jeden z největších zvratů v historii mistrovství světa. Mimořádný výkon Saúdské Arábie," glosoval na Twitteru bývalý anglický reprezentant Gary Lineker. Další příspěvek zobrazuje argentinskou ikonu Diega Maradonu, jak z nebe ukazuje vztyčené prostředníčky, jako vzkaz hráčům.

„Děkujeme Argentino, že jsi tomuto hloupému mistrovství světa dodala další auru nelegitimity," píše jeden z uživatelů na sociálních sítích v narážce na kontroverznost celého šampionátu.

Dále internetem koluje upravená vlajka Argentiny, kde slunce uprostřed vlajky pláče.

Další karikatura zobrazuje plačícího Lionela Messiho, který marně sahá po trofeji pro vítěze mistrovství světa a smějícího se hráče Saúdů.

Stranou nezůstal ani Cristiano Ronaldo, který se v jedné z koláží vysmívá výsledku zápasu.

Reklama