Hlavní obsah

Portugalci se chystají na Maroko. Bude hvězdný Ronaldo opět jen náhradníkem?

Týmově zažívají zatím úspěšný šampionát. Před čtvrtfinálovým duelem proti Maroku se ale o portugalském výběru mluví spíše ve spojitosti s Cristianem Ronaldem, jeho historicky nejlepším střelcem. Ten totiž předchozí zápas se Švýcarskem (6:1) začal pouze na lavičce, přičemž jeho o poznání méně slavný náhradník Gonçalo Ramos se při své premiéře v základní jedenáctce uvedl třemi góly. „Zvolím takovou sestavu, která bude nejvhodnější proti danému soupeři. Cristiano určitě do hry zasáhne,“ mlžil Santos ohledně výběru hrotového útočníka pro čtvrtfinále.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo při rozcvičování před zápasem se Švýcary.

Článek

Někteří experti ale mají naprosto jasno o tom, zdali hvězdnou značku CR7 uvidíme na hřišti úvodního hvizdu. „Myslím si, že v základu nenastoupí. Není vůbec důvod ho tam dávat, ještě když dal Ramos v předchozím zápase hattrick," vyjádřil se například Karel Poborský pro internetový pořad Přímák EXTRA. „Mladíci, kteří hrají místo něj, jsou dynamičtější a nepřečtení. Ronalda tak vidím spíše coby střídajícího hráče," vysvětlil bývalý reprezentační záložník.

Situaci před sobotními čtvrtfinále MS okomentovali eperti v pořadu PŘÍMÁK EXTRA.Video: Sport.cz

Názor českého internacionála sdílí i José Fonte, jenž sice společně s Ronaldem vyhrál mistrovství Evropy před šesti lety, v kádru pro MS v Kataru ale chybí. „Portugalsko hraje bez něj týmověji a je to znát. Když je Cristiano na hřišti, spoluhráči mají automaticky potřebu jej neustále hledat a výstavba útoku je daleko méně plynulá," poznamenal 38letý stoper francouzského Lille. „S Ronaldem jsme dosáhli v minulých letech mnoha úspěchů, Ramos ale zase nabízí trošku něco jiného a byl navíc fantastický v posledním duelu," dodal Fonte.

Spekulovalo se i to tom, že pětinásobný vítěz Zlatého míče dělal kvůli svému menšímu vytížení dusno v kabině a chtěl dokonce Katar předčasně opustit, tyto informace ale rázně popřel jeden z jeho spoluhráčů. „To jsou naprosté lži. Cristiano je pravým lídrem a kapitánem ať už na hřišti je, nebo není," bránil zkušenějšího kolegu ofenzivní záložník Otávio.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Portugalsko - ŠvýcarskoVideo: Česká televize

Za jednoho z nejlepších hráčů historie se postavil i trenér Santos. „Mluvili jsme spolu před duelem se Švýcary a i když nebyl šťastný, moje rozhodnutí akceptoval. Je nejvyšší čas, abychom tuhle kontroverzi ukončili a nechali Cristiana na pokoji," uzavřel šéf portugalské lavičky.

Reklama