Hlavní obsah

Přímo z Dauhá. Katar se loučil se světovým šampionátem

Po devětadvaceti dnech se pozvolna zatahovala opona aktuálně nejsledovanějšího sportovního divadla světa. Nedělní finále na Lusail Iconic Stadium, v němž Argentina udolala obhájce titulu z Francie, mělo výkop až v 16 hodin, prostřednictvím živého vysílání na Sport.cz jste se ale mohli s předstihem přenést přímo do Dauhá a ochutnat atmosféru, v níž se Katar loučil s fotbalovým mistrovstvím světa.

Záznam: Katar se loučil s MSVideo: Reuters

 
Článek

Proklínaný i oceňovaný. Katar uspořádal první fotbalový šampionát v arabské i muslimské zemi. Již dlouho před startem ale čelil podezření z údajné korupce při volbě FIFA v roce 2010, konzervativní vládní režim je pod neustálou kritikou kvůli porušování lidských práv. Podle zahraničních médií mělo po dobu výstavby infrastruktury pro šampionát zemřít více než 6000 zahraničních dělníků z okolních chudých států.

Šampionát v Kataru vstoupil do historie jako vůbec nejdražší, kvůli vysokým teplotám navíc muselo být mistrovství poprvé uspořádáno v zimním termínu během rozehrané ligové sezony a ne v létě po jejím skončení.

Současně si ale Katařané vysloužili chválu za vysokou úroveň organizace a fanoušci zejména ocenili, že se celý šampionát odehrával kompletně v Dauhá a nejbližším okolí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání o 3. místo na fotbalovém MS v Kataru. Chorvatsko vyhrálo nad Marokem 2:1.Video: Česká televize

Katar již uspořádal v roce 2019 atletické mistrovství a vedle MS ve fotbale pošilhával i po letních olympijských hrách v roce 2032. Ty ale nakonec uspořádá australské Brisbane.

Reklama