Hlavní obsah

Rána pro Slavii! Bořil musí na operaci, čeká ho dlouhá pauza

Praha
Aktualizováno

Trochu moc ran najednou. Kalvárie se zraněnými stopery, porážka v derby a ukončení rekordní ligové série bez porážky. Sešívaní teď navíc přicházejí také o kapitána. Slávistický fotbalista Jan Bořil musí na operaci poškozené chrupavky kolenního kloubu a čeká ho dlouhá léčba. Pražský klub zprávu potvrdil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil bude Slavii dlouho chybět.

Článek

Kdo ví, kdy bude kapitán sešívaných zpátky. Náročná minulá sezona zakončená EURO a minimum času na letní přípravu vykonaly své.

"Celé úterý jsme řešili sportovní tragédii kapitána Jana Bořila. Bude muset podstoupit vážnou operaci poškozené chrupavky kolenního kloubu a následně ho čeká dlouhá rekonvalescence," avizuje Slavia na klubovém webu.

V létě se spekulovalo, že by Bořil mohl odejít do Řecka. Teď s ohledem na vážné zranění musí na své první zahraniční angažmá zapomenout.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyně

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Jeho zranění je komplikací také pro reprezentaci. Bořil ze zdravotních důvodů vypadl v úterý z nominace na nadcházející zápasy kvalifikace mistrovství světa s Walesem a Běloruskem, stejně tak i kluboví spoluhráči záložníci Lukáš Masopust s Petrem Ševčíkem.

"Ztráta všech tří kluků nás hodně mrzí, měli formu. Předevčírem měli vyšetření v nemocnici u klubového lékaře a tam bohužel zjistili vážné zranění Honzy Bořila. To mě hrozně moc mrzí, je to náš kapitán ve Slavii a bude nám hrozně moc chybět," reaguje útočník Jan Kuchta, který byl naopak do národního týmu dodatečně poprvé povolán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil a Petr Ševčík přispěchali s "tatrankou" za krk Vladimíru Coufalovi...

Slavia se v souvislosti s omluvenkami důrazně ohrazuje proti informacím zveřejněným na webu iSport, že ohledně neúčasti reprezentantů Bořila, Masopusta a Ševčíka došlo k dohodě mezi klubem a FAČR.

"Žádná dohoda mezi FAČR (Fotbalová asociace České republiky) a SK Slavia Praha neexistuje. Všichni tři hráči byli během pondělí vyšetřeni v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích magnetickou rezonancí, všichni tři slávisté mají bohužel objektivní nález a samozřejmě zdravotní dokumentaci," argumentuje klub ve svém vyjádření.

Reklama